Cartea "Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel", de Ion Dichiseanu, a fost lansata duminica la Libraria Humanitas din Capitala. "Sunt fericit ca ati venit in numar asa mare alaturi de mine. Sunt fericit ca am posibilitatea sa va ofer o farama din viata, din existenta mea", a spus Ion Dichiseanu in fata celor catorva zeci de persoane venite la eveniment, potrivit Agerpres.

El a evocat cateva momente petrecute alaturi de celebra actrita si cantareata Sara Montiel. "Nu e fictiune, nu e altceva decat lucrurile traite, simtite de sufletul meu. Eu nu am vocatia de a vorbi liber, eu traiesc vorbele, pentru asta sunt actor, sa transmit un mesaj pe care il asimilez si pe care vreau sa-l primiti dumneavoastra, la randul vostru, indiferent ca e teatru, film sau muzica. Toate fac parte din fiinta mea, va multumesc din inima ca ati venit alaturi de mine si va las bucuria sa lecturati dumneavoastra cartea", a spus actorul.

El si-a amintit si de fostul sau coleg, actorul Mircea Albulescu. "Cum zicea un mare scriitor, fiecare om se naste cu un certificat de moarte", a mai spus Dichiseanu.

Volumul "Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel" a aparut la editura Polirom, prefata fiind semnata de regizorul Laurentiu Damian.