Festivalul Studentilor francofoni, la Bucuresti

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 8 aprilie 2016, 11:20 Actualitate | Cultură

Festivalul Studentilor francofoni
Foto: Afis
A cincea ediție a Festivalului studenților francofoni din Europa Centrală și Orientală se desfasoara in acest an în București, de pe 11 până pe 15 aprilie și va avea ca tema solidaritatea în diversitate. Acțiunea propusă are ca obiective promovarea multilingvismului și facilitarea utilizării limbii franceze într-un context multicultural.

Astfel, cele 5 ediții organizate în România au adus laolaltă peste 300 de studenți francofoni, din 20 de țări. Potrivit organizatorilor, anul acesta, vor fi antrenati într-o călătorie științifică, artistică și culturală studenți din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Georgia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Macedonia, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Senegal, Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria. Le vor fi alături voluntarii, studenți ai universităților din București.

Acest eveniment care celebrează tinerețea, diversitatea culturală și excelența în francofonie, creează un spațiu de schimburi între tinerii din diferite țări într-o atmosferă convivială și printr-un program variat, utilizând ca mijloc de comunicare limba franceză : conferințe, ateliere creative, concursuri și seri tradiționale.

Diminețile vor fi consacrate activităților cu caracter academic. Astfel, pe 12 aprilie invitat va fi Domnul Andrei Pleșu care va susține o conferință despre istoria Balcanilor, pe 13 aprilie se vor reuni în jurul unei mese rotunde responsabili ai unor mari societăți cu capital francez și nu numai, pe 14 aprilie se va vizita Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN-HH) de la Măgurele.

După-amiezele, dedicate activităților preponderent artistice, se vor desfașura în cele șase ateliere  : coregrafie, improvizație teatrală, regie, cântec, jurnalism și descoperiri. Atelierele vor fi urmate de un concurs 'Întrebări pentru un francofon' și de seri tradiționale tematice care le vor permite participanților să își prezinte propriile țări, cu specificul, datinile și obiceiurile lor.

Săptămâna se va încheia pe 15 aprilie, la ora 19, la Centrul național de artă « Tinerimea Română » din București, cu o seară de gală în cadrul căreia participanții vor prezenta în fața juriului și a unui public larg fructul muncii lor în ateliere, cei mai buni dintre ei fiind premiați.

Evenimentul este organizat de Biroul Europa Centrală și Orientală al Agenției universitare a Francofoniei, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucuresti, Universitatea din București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică « I.L. Caragiale », Grupul Ambasadelor, delegațiilor și instituțiilor francofone din România, Delegația Valonia-Bruxelles, Institutul francez din București, Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica și Inginerie Nucleară Horia Hulubei  Editura Sigma,  Libraria Kyralina,  Paralela 45, Business Event & Travel, Thales, Michelin, Orange Romania, Rue de la Paye, BRD, KPMG, Renault, Relu-Events&Music Solutions, Radio România International, Radio France International.


Citeste mai multe despre   


​MASA ROTUNDA Ce fac si ce ar putea sa faca bancile pentru economie si companii? Economistii sefi ai primelor 3 banci comerciale, in dialog cu cititorii  HotNews.ro, luni, de la ora 9:00

Am vazut saptamana trecuta ca Institutul de Statistica a anuntat o crestere economica record - insa analistii si economistii, ne anuntam ca de fapt lucrurile nu sunt chiar atat de roz. Este economia bine finantata in acest moment? Se fac investitii private? Dar publice? Cum pot ajuta bancile mai mult economia, statul si companiile private? La toate aceste intrebari vor raspune Horia Braun, economistul sef al BCR, alaturi de Florian Libocor (economistul sef al BRD-GSG) si de Andrei Radulescu (economist sef al BT) in cadrul mesei rotunde care va avea loc, luni, 20 noiembrie, incepand cu ora 9:00.

471 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version