Aripa dreapta, ultimul volum din trilogia Orbitor, de Mircea Cartarescu este "Cartea Anului 2007". Premiul a fost decernat de revista Romania literara, cu sprijinul Fundatiei Anonimul.

Dupa "Orbitor. Aripa stanga" si "Orbitor. Corpul", cea de-a treia carte a seriei Orbitor, este cel care intregeste ceea ce Mircea Cartarescu numea intr-un interviu "cartea vietii mele".

Personalitatile care au jurizat 'Cartea Anului 2007' sunt: Nicolae Manolescu (presedinte), Ioana Parvulescu, Adriana Bittel, Marina Constantinescu, Gabriel Dimisianu si Alex Stefanescu.

Despre Orbitor. Aripa dreapta s-ar cuveni sa se spuna ca este «o vistierie», pentru ca bijuteriile literare sclipesc in fiecare fragment si pe fiecare pagina", declara Ioana Parvulescu.

Volumul Orbitor. Aripa dreapta a fost publicat la editura Humanitas.

"Vreau sa cer iertare celorlalti nominalizati, vreau sa-l asigur pe Nicolae Manolescu ca am ramas acelasi, din momentul in care m-a cunoscut. Nu sunt decat un poet, de asta si astazi mi se par niste zei prozatorii. Am incercat intotdeauna sa ma tin de cuvant, de promisiunea pe care a facut-o Nicolae Manolescu cu prima cronica pentru prima mea carte. Atunci n-am avut de ales, stiam ca trebuia sa ma tin de o promisiune pe care nu am facut-o eu." (Mircea Cartarescu)

Trilogia Orbitor este disponibila din luna noiembrie a acestui an si in editie definitiva.