De Ziua Internaţională a Teatrului, duminica 27 martie, Teatrul National Bucuresti va avea o zi plina. 5 spectacole şi o conferinţă, piese pentru cei mari şi pentru cei mici, matinee şi spectacole de seară vor fi oferite publicului.

Teatrul National BucurestiFoto: TNB

Dimineaţa, de la ora 11.00, conferinţa de la Sala Atelier va invită la o întâlnire cu doamna Lavinia Betea, distins cadru didactic şi cercetător, care se întreabă, în cadrul temei alese - Psihologia comunismului : Ce-a mai rămas din „omul nou” în zilele noastre?

La Sala Media, tot de la ora 11.00, Marian Râlea, alias Magicianul Poveştilor, îi invită pe cei mai mici dintre spectatorii TNB în lumea Poveştilor de Primăvară, acolo unde vor avea loc o mulţime de surprize şi de transformări, iar copiii sunt rugaţi să-şi ia de acasă un costum de sezon, albinuţă, fluture, gâză, fie şi numai două-trei elemente sugestive de costumaţie, pentru a se integra mai bine în joc, ei fiind deopotrivă eroi de poveste şi cei mai mici dintre actori.

Tot la matineu, de la ora 12.00, la Sala Pictura puteţi vedea o comedie care nu ştie de trecerea anilor. Aceasta este Micul infern de Mircea Ştefănescu. În regia lui Mircea Cornişteanu, cu o distribuţie îndelung aplaudată, mult peste o sută de reprezentaţii: Ileana Stana Ionescu / Rodica Popescu Bitănescu, Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragoş Stemate, Daniel Badale, Fulvia Folosea, spectacolul de la Naţional vă conduce, printre hohote de râs, spre o meditaţie în stil retro asupra fidelităţii şi a iadului conjugal.

Seara, de la ora 19, pe scena mare se joacă Toţi fiii mei de Arthur Miller, o meditaţie gravă pe tema responsabiităţii familiale versus sociale, în interpretarea a doi actori de frunte, Sanda Toma şi Victor Rebengiuc, cărora li se alătură o pleiadă de tineri actori ai TNB.

De la ora 20.00, la Sala Studio suntem poftiţi în lumea lui Caragiale prin limbajul universal al mişcării şi cu o viziune inedită de teatru-dans, datorată excepţionalului coregraf Gigi Căciuleanu, Dale noastre, din care amintim o creaţie de neratat, Lari Giorgescu, un Caţavencu al zilelor noastre.

Tot de la ora 20.00, la Sala Mică, alţi trei tineri actori care au cucerit inima publicului de orice vârstă, revin la rampă cu al lor ActOrchestra, pentru o nouă seară comic-muzicală, sub semnul performanţei artistice.

Cu o ofertă atât de bogată, rămâne să vă alegeţi unde, şi în compania cui veţi petrece Ziua Internaţională a Teatrului!