Burse pentru romanii din afara tarii oferite de ICR

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 11 martie 2016, 9:54 Actualitate | Cultură

Institutul Cultural Român acordă anual trei burse de cercetare-documentare cetăţenilor de origine română care trăiesc în afara ţării, oferind sprijin financiar pentru un stagiu de două luni într-o instituţie de cultură din România. Acest tip de bursă este dedicat exclusiv perfecţionării academice, vizând studenţi din anii terminali, masteranzi şi/sau doctoranzi, pentru pregătirea lucrărilor de masterat/doctorat, se arata in comunicatul ICR.

Selecţia este făcută de o comisie independentă de specialişti, în baza unui dosar de candidatură, care trebuie să conţină, printre altele, recomandarea din partea coordonatorului lucrării de doctorat/masterat. Tematica proiectelor se va referi la România. Valoarea unei burse este de 2 000 EUR/persoană. Programul de cercetare se întinde pe durata a două luni, perioadă indicată de candidaţi în cadrul proiectului de cercetare.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 8 aprilie 2016.
Domeniile pentru care se organizează evaluarea şi selecţia: științe umane și sociale (punctul 10, Art. 4, Capitolul II din Regulamentul general).  

Documente necesare pentru înscriere (dosarul de solicitare a bursei): formularul de înscriere, CV, copie dupa actul de identitate/paşaport, un proiect de cercetare, două scrisori de recomandare (de la coordonatorul lucrării şi de la un alt profesor, de preferinţă un specialist pe tema propusă), copie după două dintre studiile publicate în reviste de specialitate, jurnale online recunoscute în domeniul de cercetare aferent, menționarea perioadei pentru care se solicita bursa, un plan desfăşurat al activităţii pe care candidatul plănuieşte să o desfăşoare în România, copii după documente oficiale care atestă participarea într-un program masteral/doctoral la o universitate acreditată.

Adresa la care se trimit documentele: Institutul Cultural Român, Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, 011824 Bucureşti. Contact: Daniel Nica, daniel.nica@icr.ro, tel. 031 423 2470.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

449 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri