Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în colaborare cu Asociația „Patrimoniu pentru comunitate”, a lansat, începând cu data de 8 martie 2016, ediția a III-a a Programului de burse și rezidențe de cercetare științifică privind istoria și viaţa culturală a Iaşiului, inițiativă care face parte din planul managerial 2013-2017.

Programul anual de burse și rezidențe își propune să stimuleze, la diferite nivele academice, investigația științifică pe un subiect legat de istoria culturală sau de sistemul cultural contemporan al Iașiului, în domeniile filologie, istorie, filosofie, sociologie, muzeologie, antropologie, economie, biblioteconomie, științe politice ș.a.

Muzeul Național al Literaturii Române Iași oferă 4 burse și 4 rezidențe de cercetare, astfel:

· 2 burse de cercetare științifică „Junimea” pentru doctoranzi și cercetători, în valoare de 700 lei/proiect;

· 2 burse de performanță științifică „Junimea” pentru studenți și masteranzi, în valoare de 300 lei/proiect;

· 4 rezidențe de cercetare „Vasile Pogor” (cazare pe o perioadă de 1-4 săptămâni, pentru cercetători și doctoranzi).

Pentru depunerea proiectelor sunt eligibili studenți, masteranzi, doctoranzi și cercetători din România, Republica Moldova și Ucraina. Dosarul proiectului de cercetare trebuie să conțină Curriculum Vitae, titlul proiectului de cercetare, planul proiectului de cercetare de minim 2.000 de semne (pentru doctoranzi și cercetători), cuprinsul și un fragment de minim 5 pagini din lucrarea de licență sau dizertație (pentru studenți și masteranzi).

Beneficiarii burselor și rezidențelor de cercetare vor avea ca obligație elaborarea unui articol ştiinţific care va apărea în una din publicațiile Muzeului Național al Literaturii Române Iași sau susținerea unei conferințe sub egida Muzeului Național al Literaturii Române Iași.

Perioada de înscriere se va derula între 8 martie și 1 mai 2016, iar transmiterea proiectului se va face electronic, la adresa de e-mail muzeul.literaturii@gmail.com.

Evaluarea proiectelor se va realiza în perioada 2-4 mai 2016, iar rezultatele vor fi anunțate în data de 6 mai 2016 pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.