Seminar, la Colegiul Noua Europa,  despre impasul in care se gaseste Republica Moldova astazi

de     HotNews.ro
Marţi, 1 martie 2016, 16:22 Actualitate | Cultură

Vineri, 4 martie, între orele 10.00–17.30, la Colegiul Noua Europă (strada Plantelor, nr. 21) va avea loc seminarul Republica Moldova la 25 de ani de independenţă: o tranziţie în impas?, inițiat de dr. Petru NEGURĂ.


Seminarul va cuprinde două părţi: o sesiune de comunicări ştiinţifice (între orele 10.00–14.00), în cadrul căreia cercetători din România, Republica Moldova, Polonia, Franţa, Elveţia și Marea Britanie vor prezenta rezultatele unor studii recente asupra situaţiei Republicii Moldova în perioada post-independenţă, și o masă rotundă (între orele 15.30–17.30) dedicată tipului de proiect de ţară adecvat Republicii Moldova.


 În cadrul dezbaterilor vor fi evitate „jargoanele de specialitate, astfel încât sociologii, istoricii, politologii și filozofii invitați să poată comunica cu uşurinţă” despre situaţia Republicii Moldova la 25 de ani de la proclamarea independenţei de stat. „În ciuda subiectului profund ancorat în viaţa politică actuală din Republica Moldova şi din regiune, şi intens politizat în dezbaterile publice recente, vom evita partizanatul”. (Dr. Petru Negură, inițiatorul dezbaterii și bursier al Colegiului Noua Europă).


Vor prezenta puncte de vedere în cadrul intervenţiilor academice cercetătorii: Constantin Ardeleanu, Daniel Brett, Tamara Cărăuş, Răzvan Dumitru, Vincent Henry, Eleanor Knott, Octavian Milevschi, Petru Negură, Stanislav Secrieru, Vitalie Sprînceană şi Snejana Sulima. Printre temele ce vor fi discutate în cadrul acestui seminar se numără: clasa politică și modelul de guvernare, sistemul social, societatea civilă și libertatea de exprimare, democrația, statul de drept și drepturile omului.


 Dezbaterea este organizată cu sprijinul VolkswagenStiftung (Hannover, Germania).

Petru Negură este lector la Universitatea Pedagogică de Stat din Modova (Chişinău), doctor în sociologie la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Paris. Este co-editorul portalului platzforma.md. Ultima sa carte: Nici eroi, nici trădători. Scriitorii moldoveni şi puterea sovietică în epoca stalinistă, Chişinău, Ed. Cartier, 2014.Facebook Event, aici

Mai multe despre Petru Negură, aici.
[P] ​Accepta provocarea unui business fara hartii! E mai simplu decat crezi               

Activitatile noastre zilnice sunt din ce in ce mai orientate catre mediul electronic si online. Traim intr-un ritm care ne-a impus sa adoptam solutii eficiente si sigure pentru a plati facturi si taxe, a face cumparaturi, a verifica soldurile bancare, etc. Este o practica pe care am ales-o din dorinta de a simplifica lucrurile si pe care multi dintre noi ne dorim sa o regasim si in viata profesionala, unde cautam solutii pentru a depasi constrangerile de timp si spatiu atunci cand trebuie sa obtinem  o aprobare, sa  semnam rapid un contract sau sa accesam un document de la distanta.
486 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version