"Interludii - in cheie fotografica" - expozitie de fotografie la ICR

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 29 februarie 2016, 11:57 Actualitate | Cultură

Miercuri, 2 martie 2016, de la ora 18, la sediul Institutului Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) va avea loc vernisajul expozitiei „Interludii – in cheie fotografică“ semnată de Cornel Brad. Alături de artistul fotograf, la eveniment vor lua cuvantul Radu Boroianu, presedintele ICR, personalitati ale vietii culturale si reprezentanti ai instututiilor statului.

Expozitia reuneste o selectie de portrete ale unor solisti, dirijori, instrumentisti si dansatori participanti la editia din 2013 a Festivalului International „George Enescu“, incluse in albumul omonim apărut la Editura Igloo Media. Albumul, prefatat de violonistul Alexandru Tomescu, cuprinde imagini surprinse intre repetitii si concerte, in principal in culisele sălilor de spectacol. Albumul „Interludii - în cheie fotografică”, aparut in colectia iglooart, cuprinde 70 de portrete realizate de Cornel Brad artistilor participanti la Festivalul George Enescu si a fost lansat in 24 noiembrie 2014. La vernisajul expozitiei va fi proiectat un film de prezentare a lucrării, realizat de artistul vizual Mihai Cucu, cu o coloană sonoră semnată de compozitoarea Sabina Ulubeanu.

Proiectul a mai fost itinerat la reprezentantele ICR de la Berlin, Viena si Londra, precum si la galeria NeoGalateca din Bucuresti.
 
Cornel Brad (n. 1974) a lucrat ca librar, editor si manager de proiecte de protectia mediului, inainte de a de a realiza că pasiunile sale cele mai profunde sunt fotografia, muzica si oamenii.  Accesul in culisele celei de-a XXI-a editii a Festivalului „George Enescu“ de la Bucuresti i-a oferit prilejul să-si impletească aceste pasiuni. Fotografiile sale au fost publicate in Adevărul, Aspen Idea, Decat O Revistă, Igloo, Observator Cultural, La Terasse si AgriPlus, National Geographic si se află in colectii particulare din Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Romania, Rusia si SUA.

„Este extraordinar să fotografiez muzicieni pentru că ei par a fi simpli oameni, insă au puterea de a face instant camera de fotografiat proiector de vise, creuzet de timp si arhivă de sentiment. Am fotografiat oameni in culisele festivalului, in timpul repetitiilor, al pauzelor, al sfarsiturilor de concerte, intre părtile muzicale. Am fotografiat «intre» si «in», si explic astfel titlul cărtii (…) Acolo, in anticamerele revenirii la viata zgomotului pămantesc.“ – Cornel Brad

Accesul publicului la vernisaj este liber. Expozitia poate fi vizitată in perioada 2-28 martie.


Citeste mai multe despre   


Jurnal din Israel

FOTOGALERIE Israel pe repede inainte: kit de informatii pentru o calatorie reusita

De la nord la sud, Israelul are putin peste 400 de kilometri, iar de la est la vest, putin peste 100. E printre putinele tari ale lumii in care, in aceeasi zi, poti face si baie in mare si ski la munte. E taramul miracolelor si al sperantelor, tara sfanta a pelerinilor, teritoriu complet liber si dezinhibat pentru hedonistii de pretutindeni. Ca vrei sa te regasesti spiritual sau ca vrei sa gasesti energia unor petreceri fantastice, mergi in Israel. O sa capeti ce cauti si, uneori, chiar mai mult decat atat.

265 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri