Amorul, gelozia, amantlâcul: au făcut să curgă fluvii de lacrimi și râuri de cerneală, au aprins patimi, au stârnit drame și tragicomedii. Dar este, pare-se, mereu loc pentru încă o intrigă spumoasă, cu desuuri și subînțelesuri: ”Amanta”, un spectacol care s-a bucurat de aprecierea publicului timisorean revine pe scena Operei din Timisoara.

Spectacolul AmantaFoto: Opera Nationala Timisoara

Spectacolul ”Amanta” va fi jucat luni, 7 martie 2016, de la ora 19, pe scena Operei Național Române din Timișoara, de o excelentă distribuție, care-i reunește pe actorii Ilinca Goia (în rolul Olga), Magda Catone/Monica Davidescu (Didina Strâmbuleanu), Marius Rizea (Traian Bungrăzescu), Dorin Andone/Gavril Pătru (Matei Pintenaru) și Armand Calotă (Emil Strâmbuleanu).

Spectacolul este o adaptare după comedia ”Încurcă lume” de A.D.Hertz, realizată și regizată de Armand Calinovici.

”Acțiunea se petrece la începutul secolului XX, deși astfel de situații au loc, în viață, adeseori, chiar și-n clipa când îi priviți pe actori jucând-o. În zori, avocatul Emil Strâmbuleanu se întoarce tiptil acasă. Dar – fatalitate!- Didina, consoarta lui, nu doarme. E furioasă! Câți bărbați n-au turnat o minciună ca să acopere o noapte în care au lipsit din patul conjugal? Doar că, uneori, minciunile se răzbună, iar avocatul infidel se trezește cu amanta în propria-i casă. Cum va ieși din încurcătură? Este ceea ce spectatorii vor putea să afle, printre hohote de râs”, dezvăluie protagoniștii comediei.

Biletele pentru spectacol s-au pus în vânzare la Agenția Teatrului Național din Timișoara și la cea a Operei și costă, în funcție de loc, 50 de lei, 60 sau 70 de lei.