Deschisă publicului larg, în cadrul Elite Art Gallery din Piața Națiunile Unite nr.3-5, expoziția “Identități” este primul eveniment de prezentare a tinerilor talentați în arte vizuale, care au fost recent selectați ca bursieri în cadrul programului Tinere Talente, ediția 2016. Vernisajul expoziției are loc luni, 22 februarie, la ora 18.30 și va debuta cu un recital de muzică clasică susținut de bursierii Tinere Talente la muzică.

Expozitia IdentitatiFoto: Elite Art Gallery

“Identitãți” este un eveniment de tradiție organizat de Fundația Principesa Margareta a României, acesta fiind cel de-al cincilea an în care bursierii își expun lucrãri din domeniile picturã, graficã, sculpturã sau design vestimentar în cadrul unei expoziții de debut, pentru a transmite publicului mesajul lor artistic.

În luna ianuarie a acestui an, Fundația Principesa Margareta a României a organizat o selecție naționalã, implicând un prestigios juriu de specialitate, în urma cãreia un numãr de 36 de tineri artiști au devenit bursieri ai programului Tinere Talente, ediția 2016.

Tinerii vor primi burse individuale de pânã la 2.000 de euro pentru dezvoltarea propriului talent, pe perioada unui an calendaristic. Tinerii artiști vor avea posibilitatea de a participa la concursuri naționale și internaționale, cursuri de maiestrie și ateliere în România și în strãinãtate, de a achiziționa de instrumente și materiale de lucru. Totodatã tinerii vor susține pe tot parcursul anului întâlniri de mentorat cu artiști de renume și personalitãți recunoscute în domeniul artistic ales.

Programul Tinere Talente susține și promoveazã artiști din familii modeste, care nu își pot dezvolta potențialul din cauza lipsurilor materiale. Bursierii sunt tineri cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani care studiazã la liceele și universitãțile de muzicã și arte din toatã țara.

Expoziția va fi deschisã publicului în perioada 22 februarie – 3 martie 2016, la Elite Art Gallery din Piaþa Naþiunilor Unite, Nr. 3-5, Bl. B2, Parter, Sector 4, Bucuresti.