Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă în perioada 8 - 11 martie spectacolul „Sarea-n bucate” în Lerida, Spania, în cadrul a trei școli de stat spaniole în care se predă civilizația, limba și literatura română. Acest proiect pilot este finanțat cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Sarea in bucate, regia Catalina DraghiciFoto: Teatrul Gong Sibiu

Actorii Teatrului „Gong” din Sibiu vor juca pentru prima dată în Spania, în cadrul proiectului „Teatru și poveste pentru suflete de copii”. Aflat la prima ediție, evenimentul se adresează copiilor și tinerelor mame din comunitățile românești, dar și copiilor și adulților spanioli, spectacolul fiind tradus în limba română la solicitarea expresă a directorilor de școli, scopul lor fiind de a promova cultura și identitatea românească.

„Sarea în bucate” este o adaptare după basmul cules de Petre Ispirescu, în regia Mihaelei Grigoraș. În producția teatrului sibian lumea fantastică se întrepătrunde cu lumea reală cu ajutorul Menestrelului, într-o aventură minunată ce vorbește despre iubire, adevăr și prietenie. Din distribuția acestui spectacol fac parte actrițele Mihaela Grigoraș și Monica Baldea. Același spectacol, în limba franceză și în limba engleză, a fost selecționat să reprezinte Romania în luna mai 2010 la cea de a XI-a ediție a Festivalului Cultural European de la Alger/Algeria, în luna octombrie 2010 la Kids Euro Festival de la Washington D.C/USA, în anul 2011, luna octombrie la Festivalului Internațional de Păpuși organizat la Baku/Azerbaijan și, în luna noiembrie la EU Cultural Festival „Youth and children day” organizat în New Delhi/India. Spectacolul are o durată de 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.