Spectacolul "Omul perna", de Martin McDonagh, cu Rares Andrici, Cosmin Dominte, George Lepadatu si Tudor Andronic in distributie, implineste 3 ani si a ajuns la cea de-a 60-a reprezentatie. Spectacolul aniversar se joaca sambata, 13 februarie, la ora 18:30, la Godot Cafe Teatru (str. Blanari nr.14).

Omul pernaFoto: Afis

"Omul-perna" de Martin McDonagh este o drama intunecata care se petrece intr-un stat totalitar al carui nume nu este specificat. Piesa incepe intr-o camera de interogatoriu a unei sectii de politie, in care doi ofiteri, Tupolski si Ariel, interogheaza un om pe numele sau Katurian, in legatura cu niste crime recente ce au avut ca victime copii.

Katurian este scriitor, autorul unor povesti socante. Unele dintre ele prezinta in mod explicit moartea unor copii, modalitatile in care acestia mor fiind identice cu cele prezentate in povestile lui Katurian. De asemenea, politistii il interogheaza si despre fratele sau Michal, care este prezentat ca fiind o persoana ce "se prinde mai greu". Pe parcursul interogarii, Katurian este fortat sa explice mai multe povesti scrise de el, despre care politistii cred ca au legatura directa cu crimele.

Pe parcursul celor 3 ani de la premiera, spectacolul "Omul Perna", in regia lui Florin Ion Grigoras, a obtinut nominalizari si premii precum: premiul pentru cel mai bun spectacol "Trapa de lansare" in cadrul festivalului FNTi (2014), premiul pentru cel mai bun spectacol, premiul pentru cel mai bun actor principal si nominalizare pentru cel mai bun actor in rol secundar in cadrul galelor UNATC (2013), premiul pentru cel mai bun actor in rol principal si nominalizare pentru cel mai bun spectacol in cadrul festivalului de teatru studentesc "In Culise" (2013) si a cutreierat tara si si-a spus povestea in orase precum Bucuesti, Sibiu, Focsani, Ploiesti, Buzau, Braila, Campina si Tg. Jiu la invitatia a diverse institutii si corpuri organizatorice(teatre de stat, ICR, festivaluri nationale).

"Echipa de tineri actori, proaspat absolventi ai UNATC, raspunde cu succes acestei scheme dramatice care trece dincolo de orice tentativa de moralizare si avertisment social", dupa cum afirma critica de specialitate.

"Omul Perna"

Bucuresti - Godot cafe-teatru, str. Blanari nr.14.

Sambata - 13 Februarie - ora 18:30.

Bilete si rezervari: 0736 414 244 / 021 316 1682

Facebook event: https://www.facebook.com/events/647819298714174/

Distributie:

Katurian: Rares Andrici

Tupolski: Cosmin Dominte

Ariel: George Lepadatu

Michal: Tudor Andronic

Regia: Florin Ion Grigoras

Traducerea: Ionut Grama

Scenografia: Catalin Manea

Light design: Andrei Raicu

Sound design/afis: Alexandru Badelita

Foto/video: Florina Dumitrache

Durata: 2h