Unul dintre cei mai prolifici artisti contemporani romani, Dan Perjovschi va fi supus tirului intrebarilor marti, 18 decembrie, ora 17:30, la Arte Martiale intr-o confruntare directa cu publicul.

Invitat sa spuna de ce face ceea ce face, ce crede despre arta, public, societate, actualitate este, la aceasta runda de Arte Martiale, Dan Perjovschi (46 de ani, casatorit), grafician, autor de performance, apologet critic si satiric al artei politice. Perjovschi a putut fi vazut pe peretii si tavanele de la MoMA, New York (2007), Tate Modern, Londra (2006), Muzeul Ludwig din Köln (2005) si-n alte, la propriu, unghere celebre. La Bienala de la Venetia din 2007, desenele lui Perjovschi puteau fi luate chiar pe haine de vizitatorii pavilionului Arsenale, de pe peretii coridorului de acces.

Moderatorul rundei de marti a Artelor Martiale este criticul de arta Erwin Kessler.

La Arte Martiale, artistii nu expun, ci sunt expusi, sustin organizatorii. Artistii nu mai au alibiul unei expozitii de perete, care „sa vorbeasca de la sine”, ci vin in fata publicului pentru a se explica.

O marti pe luna, Institutul Cultural Roman organizeaza Arte Martiale – o seara de proiectii, dezbateri, polemici, confesiuni in care sunt invitati artisti contemporani.