Miklos Bacs, actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj si profesor universitar doctor la Facultatea de Teatru si Televiziune din cadrul Universitatii "Babes Bolyai" este noul director artistic al Galei Tanarului Actor Hop, ajunsa anul acesta la cea de-a XIX-a editie. Regizorul Radu Afrim, al carui mandat a ajuns la final, a fost in ultimii 3 ani directorul artistic al Galei Hop. "Multumim, Radu Afrim pentru trei ani de adevarat spectacol la Gala HOP si ii uram succes lui Miklos Bacs si bun venit in casa teatrului tanar de la Costinesti", arata Uniter, intr-un comunicat.

Miklos BacsFoto: UNITER

Pedagog foarte apreciat de studenti, Miklos Bacs este membru al corpului profesoral fondator al scolii de teatru clujene (1991) si al sectiei maghiare (1992), coordonatorul a cinci generatii de absolventi ai sectiei romane si initiatorul festivalului studentesc "Galactoria" in 2004, se arata in comunicatul Uniter.

Gala HOP, dedicata promovarii tinerilor actori, absolventi ai facultatilor de profil, se va desfasura si anul acesta la Costinesti. Evenimentul este organizat de UNITER impreuna cu Vox Maris Grand Resort Costinesti si finantat de Ministerul Culturii.

Ultimele trei editii ale Galei (2013-2015) s-au aflat sub directia artistica a regizorului Radu Afrim. "Au fost trei ani spectaculosi, cu energii constructive, s-au rescris personaje, actorul a devenit el insusi spectacol, au fost show-uri care au impresionat, care au schimbat conceptii si au demitizat idei. Au fost trei HOP-uri trecute cu brio de tinerii actori care au inteles perfect importanta tonusului in care s-au desfasurat discutiile si repetitiile cu Radu Afrim: ", arata Uniter, intr-un comunicat remis luni.