Expozitia "Maestri ai picturii romanesti" deschisa la Budapesta

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 8 februarie 2016, 11:34 Actualitate | Cultură

În 15 februarie 2016, Institutul Cultural Român Budapesta organizează vernisajul expoziției „Maeștri ai picturii românești” - din Colecția de artă Lucian Pop.

Vernisajul va avea loc in prezența proprietarului colecției, a doamnei Iulia Mesea, critic și istoric de artă la Muzeul Național Brukenthal  și a domnului Tudor Octavian, publicist şi critic de artă.

Potrivit ICR Budapesta, in cadrul evenimentului va  fi prezentat albumul bilingv intitulat „Lumină și culoare. Colecția de artă Lucian Pop / Light and Colour. The Lucian Pop Art Collection”, editat cu prilejul expoziției organizate la Budapesta.

Expoziția reunește o selecție de lucrări reprezentative din „Colecția de artă Lucian Pop” semnate de Andreescu, Petrașcu, Grigorescu, Luchian, Tonitza, Baba,  Bernea, Ilfoveanu şi alte nume mari ale picturii românești.
Expoziția va putea fi vizitată în perioada 15 februarie – 30 aprilie 2016.

“Un prim parcurs în colecția sa impune printr-o idee bine condiționată, de echilibru în veac. Varietatea susține relația de continuitate. Multe colecții ne spun cine este și ce iubește colecționarul dar selecția Lucian Pop, pe răstimpul a două veacuri de pictură în România, ne spune și cum există această artă în context valoric continental.” (Tudor Octavian - O colecție cu statură de muzeu)

“Complexitatea colecției, varietatea autorilor și genurilor și numărul semnificativ de lucrări de mare valoare pot constitui un profit estetic și spiritual pentru publicul vizitator din orice parte a lumii.” (Iulia Mesea - Colecția Lucian Pop - Carte de vizită a culturii și artei din România)


Citeste mai multe despre   [P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

230 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version