Ansamblul Violoncellissimo va concerta de ziua lui Brancusi la Bruxelles

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 29 ianuarie 2016, 10:52 Actualitate | Cultură

Violoncellissimo: Foto Virgil Oprina
Foto: Tinerimea Romana
Pe 2 februarie 2016, cu ocazia aniversării in luna februarie a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, renumitul ansamblu Violoncellissimo creat și condus de Marin Cazacu va concerta la Bruxelles la sediul Reprezentanței Permanente a României pe lângă UE.

Ansamblul Violoncellissimo – una dintre cele mai spectaculoase și mai performante formații camerale ale României - este format din membri ai Orchestrei Române de Tineret și va fi condus de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu.

Concertul urmează după cel pe care Orchestra Română de Tineret îl va susține la celebra sală de concerte BOZAR pe 1 februarie, în cadrul unui eveniment special.

Ansamblul VIOLONCELLISSIMO

“Arta interpretării violoncelistice ridicată la rang de spectacol!”

Apărut în anul 2000 la iniţiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, ansamblul Violoncellissimo reunește cei mai performanți violonceliști ai momentului din România.
Creat pentru a deschide un drum nou în promovarea muzicii şi al tinerelor talente, Violoncellissimo explorează limitele imenselor posibilități de expresie muzicală a violoncelului, entuziasmând publicul cu prilejul fiecărei apariții.
Având la activ sute de concerte susținute în Italia, Spania, Portugalia, Macao, Germania, Austria, precum și în multe orașe ale României, la care se adaugă numeroase înregistrări video și audio, Violoncellissimo se mândrește cu două prezențe în cadrul Festivalului Internațional George Enescu în 2001 și 2013.
De asemenea în palmaresul ansamblului Violoncellissimo se află și concerte demne de Cartea Recordurilor, precum cele din 4 mai 2008 și cel din 26 mai 2013 când pe scenă au urcat 60 și respectiv… 100 de violonceliști.  
Adjectivele "extraordinar", "senzational" , "unic" " seară de neuitat", care au apărut în presă, au făcut înconjurul lumii muzicale din toate țările în care au concertat muzicienii români.
Repertoriul ansamblului, este foarte divers, cu pronunțate trăsături crossover, fiind alcătuit din piese originale şi transcripţii din foarte multe stiluri, de la baroc la World Music, trecând prin folclor tradițional românesc, pop sau jazz.

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, programul concertului va contine urmatoarele lucrari:

Johann  Schrammel        – March
Tomaso Albinoni             – Adagio
Constantin Dimitrescu – Romanian Dance
Heitor Villa Lobos           - Bachianas Brasileiras no. 1 – Andante
Hans Zimmer/ Cazacu  - „The Pirates of Carabbean”
Astor Piazzolla/Cazacu  – Oblivion and  Libertango
N.Rimski Korsakov         - The flight of the Bumblebee
Mozart /Say/Cazacu      - Alla Turca Jazz
Sabin Pautza( arr)         - The Final Countdown


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Banca Transilvania

Startup ce finanteaza afacerile mici, lansat de Banca Transilvania. Povestea BT Mic si ce trebuie sa faca antreprenorii pentru a obtine banii

Grupul Financiar Banca Transilvania a lansat BT Mic, companie dedicata finantarii afacerilor mici, prin care vor fi acordate finantari antreprenorilor care au o cifra de afaceri anuala de pana la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate. Imprumuturile sunt oferite daca firmele au cel putin 3 luni de activitate economica.

173 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version