Artistii Heliana-Adalgiza Rotariu (alias Aitch) si Raul Oprea (alias Saddo) vor participa, cu sprijinul Institutului Cultural Roman si al Ambasadei Romaniei din Thailanda, la Bukruk II Urban Arts Festival, festival de arta stradala desfasurat la Bangkok in perioada 23 – 31 ianuarie 2016.

Festivalul de arta stradala BukrukFoto: Afis

Organizat cu sprijinul mai multor ambasade si institute culturale membre ale clusterului EUNIC Thailanda, festivalul, aflat la cea de-a doua editie, a plasat metropola thailandeza in topul capitalelor deschise catre arta experimentala. Cartierul Bang Rak din Bangkok devine, pe durata celor 10 zile ale festivalului, scena pe care 20 de artisti din Europa si Asia isi etaleaza creativitatea. Festivalul cuprinde realizarea a 10 murale de arta graffiti, sase expozitii, spectacole experimentale de sunet si imagine, proiectii video/mapping pe cladiri istorice, spectacole de muzica indie rock si electronica, cu DJ din Thailanda si Europa, precum si conferinte publice.

Incepand cu 24 ianuarie, Aitch si Saddo vor putea fi urmariti pictand murale graffiti la adresele 1121-23 Song Wat road, Samphanthawong si 186 Charoen Krung 36 Charoen krung 28, Bang Rak. Cei doi artisti romani vor expune, de asemenea, lucrari de pictura si grafica la Serindia Gallery, in perioada 27 ianuarie – 21 februarie 2016. Raul Oprea, alias Saddo, a participat si la prima editie a festivalului Bukruk, muralul graffiti pictat de acesta in apropierea Universitatii Chulalongkorn fiind deja integrat in peisajul artistic al orasului Bangkok.

Artistii prezenti la BUKRUK II pot fi urmariti pe Facebook si pe site-ul oficial al festivalului BUKRUK II.