Dragos Neamu, directorul executiv al Retelei Nationale a Muzeelor din Romania, a fost numit in functia de consilier al ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, pentru muzee si pentru industrii culturale si creative. Anuntul a fost facut de ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, pepagina sa de Facebook.

Dragos Neamu, in varsta de 38 de ani, este directorul executiv al Retelei Nationale a Muzeelor din Romania, care organizeaza anual evenimentul "Noaptea Muzeelor". Inainte de a ocupa aceasta pozitie, Neamu a fost, timp de opt ani, presedinte al organizatiei, potrivit Mediafax.

Dragos Neamu a absolvit Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, a urmat mai multe studii de specializare si a participat la numeroase proiecte in domeniul patrimoniului muzeal si al industriilor creative.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a numit, in ultimele luni, mai multi consilieri la Ministerul Culturii.

Regizorul Rares Zaharia a fost numit in functia de consilier al ministrului Culturii pentru opera, actorul Anghel Damian - consilier pentru teatru, criticul de film Andrei Rus - consilier pentru cinematografie, Adrian Balteanu - consilier pentru probleme de patrimoniu, Florian Matei-Popescu - consilier pentru probleme de arheologie si Edmond Niculusca - consilier pentru comunicare si pentru spatiul public.