Expozitie de icoane semnate George Kordis deschisa la Muzeul Cotroceni

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 29 decembrie 2015, 14:08 Actualitate | Cultură

Aproximativ 60 de icoane, reprezentând principalele teme iconografice, marile praznice creştine şi sfinţii martiri ai Bisericii Ortodoxe, creaţii ale profesorului George Kordis (Grecia), sunt expuse în spaţiile medievale ale Muzeului Naţional Cotroceni, în cadrul expoziţiei "Icoane. Frumuseţe cerească pe pământ".

Potrivit Agerpres, expoziţia este deschisă publicului până pe data de 10 ianuarie 2016, între orele 9,30 - 17,00, şi beneficiază şi de un catalog.

George Kordis (Grecia) - iconograf, pictor, grafician - este născut în Grecia, unde a studiat teologia la Universitatea din Atena. În anii '80, a lucrat alături de maestrul iconograf cipriot părintele Symeon Symeou, după care şi-a continuat studiile postuniversitare la "Holy Cross Theological School" din Boston, unde s-a specializat în teologie şi estetica picturii bizantine, obţinând masterul în teologie.

După revenirea la Atena în 1990, şi-a perfecţionat studiile de pictură şi gravură cu profesorul Fotis Mastichiadis, iar în anul 1991 şi-a obţinut doctoratul în teologie la Universitatea din Atena. În prezent, George Kordis este profesor de iconografie (teorie şi practică) la Facultatea de Teologie a Universităţii din Atena, unde predă arta pictării icoanelor.

George Kordis este, totodată, o personalitate a vieţii intelectuale greceşti, impunându-se drept unul dintre cei mai importanţi teoreticieni ai iconografiei bizantine.

Picturile şi gravurile sale au fost expuse în 21 de expoziţii individuale în Grecia şi în străinătate, dar şi în cadrul unor expoziţii de grup.

Artistul pictează în stilul tradiţiei artistice bizantine, fiind totuşi deschis influenţei artei moderne. Ca iconograf, George Kordis încearcă să relaţioneze în mod creativ cu tradiţia bizantină şi nu să copieze vechile originale.


Citeste mai multe despre   [P] JYSK Romania plateste 15 lei / zi pentru tichetele de masa ale angajatilor sai

JYSK Romania, parte a grupului scandinav JYSK Nordic, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilier si decoratiuni interioare din Europa, a majorat, incepand cu data de 1 decembrie 2016, valoarea tichetelor de masa acordate angajatilor sai. Astfel, valoarea nominala a unui tichet de masa a ajuns la 15 lei, suma maxima prevazuta de lege.
334 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri