Actorul principal din filmul "Moartea domnului Lazarescu", Ioan Fiscuteanu, a incetat din viata, sambata, in jurul orei 13:00, la Spitalul Judetean Targu Mures. Actorul a suferit o interventie chirurgicala in 19 noiembrie. El suferea de cancer de colon, descoperit in 2001.

Nascut in 1937, actorul a fost angajat al Teatrului National din Targu Mures si a jucat in filme notabile semnate de Cristi Puiu, Nae Caranfil, Mircea Daneliuc sau Lucian Pintilie. Amintim cateva dintre ele: "Glissando", "Asfalt Tango", "Iacob", "Fructe de pădure". Dupa absolvirea Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti (1958 - 1962), joaca pe scena Teatrului din Piatra Neamt. Din 1968, a fost actor al Teatrului Naţional din Targu Mures, unde a jucat peste 60 de roluri in spectacole ale acestui teatru si in peste 80 de roluri in alte teatre din tara. In2005, "Moartea domnului Lazarescu" - filmul in care a avut rolul principal - a obţinut premiul secţiunii "Un certain regard" la Festivalul de film de la Cannes. De altfel, pelicula a castigat peste 30 de trofee la festivaluri internationale.

In anul 2003, presedintele Romaniei i-a conferit Ordinul National "Serviciul Credincios in grad de Cavaler", pentru indelungata si prestigioasa activitate pusa in slujba teatrului si cinematografiei romanesti.