Miercuri, 23 decembrie are loc vernisajul expozitiei "Paşi spre Lumină" la Galeria Orizont din Capitală, informează Agerpres.

Evenimentul are loc la iniţiativa Asociaţiei Filiala Artă Plastică, Religioasă şi Restaurare (AFAPRR) a Uniunii Artiştilor Plastici din România, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" şi Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi.

AFAPRR are în tradiţia sa, de peste 20 de ani, ca filială a Uniunii, să organizeze în perioadele cele mai importante din viaţa sacră a comunităţilor din România, şi anume la sfârşitul anului şi la începutul primăverii, ample expoziţii în care restauratorii şi creatorii de artă sacră să îşi prezinte operele realizate, precizează comunicatul.

Expoziţia de la sfârşitul acestui an reia o tradiţie mai veche întreruptă din cauza perioadelor de criză pe care le-au suferit artiştii plastici religioşi şi restauratorii, alături de întreaga breaslă artistică din România, mai arată comunicatul.

Tematica expoziţiei doreşte să afirme importanţa artei sacre şi să reliefeze importanţa actului de restaurare.

"Paşi spre Lumină" îşi propune să readucă în peisajul expoziţional bucureştean din perioada sărbătorilor de iarnă o altfel de expoziţie, dar şi să prezinte rezultatele extraordinare obţinute de către restauratori în decursul ultimilor ani.