Comedia neagra "Omul perna" deschide anul 2016 la Teatrul Act. "Omul perna", o comedie cu accente de thriller noir ce spune povestea unui scriitor (Katurian Katurian) interogat in legatura cu povestile lui macabre si asemanarile dintre acestea si o serie de crime petrecute in oras, are prima reprezentatie din noul an pe 14 ianuarie, la ora 19:00. "Mai ca iti vine sa te intinzi, sa te-nvelesti cu o patura si sa asculti povestile spuse atat de frumos de Katurian, chiar daca-s macabre. Ceva din tonul lui aduce liniste, chiar si in momentele critice in care stii ca nimic din trecut nu mai poate fi salvat sau modificat." - Andreea Lupescu, Metropotam.ro. Biletele pentru spectacolul din 14 ianuarie au fost puse in vanzare si pot fi cumparate pana pe data de 18 decembrie, iar apoi in intervalul 11-14 ianuarie.

Omul pernaFoto: Teatrul Act

" de la Act este unul dintre cele mai puternice, impecabil articulate spectacole din ultimii ani. Toti cei patru actori - Ionut Grama, Lucian Iftime, Catalin Babliuc si Dan Radulescu - se identifica remarcabil cu personajele lor purtatoare de mesaj deloc lesne de decodificat si interpretat. Avem multi actori talentati dar numai unii au si forta spirituala, carisma, resursele emotionale pentru a activa resorturile complicitatii cu sala, a asuma o partitura deopotriva in plan intelectual, artistic si expresiv." - Razvana Nita, Port.ro

" este un spectacol puternic, cu un mesaj foarte subtil, un adevarat carusel de emotii si multe rasturnari de situatie. Un spectacol viu, plin de naturalete, care pare ca ia nastere acolo, in fata ta." - Raluca Uluiteanu, ralucauluiteanu.eu

Este creatia artistica o experienta profund personala, adeseori intunecata si introspectiva, sau un mijloc de a-i seduce pe altii si a crea modele? Unde este limita dintre realitate si fictiune si ce se intampla cand aceasta granita se estompeaza? "Omul perna" nu isi propune sa raspunda la aceste intrebari, dar cu siguranta le trezeste in mintea spectatorului. Publicul este asteptat la un spectacol deschis, puternic interactiv.

"Omul perna" este cea mai cunoscuta piesa a lui Martin McDonagh, unul dintre cei mai apreciati dramaturgi contemporani. Textul a castigat Premiul Olivier pentru Cea mai buna piesa in 2004 si are o nominalizare la Premiul Tony in anul 2005. Martin McDonagh a fost distins cu premiul Critics' Circle Theatre Awards pentru debut in dramaturgie in 1996, iar in 2006 a castigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun scurt-metraj de actiune, cu filmul "Six Shooter", scris si regizat de el.

"OMUL PERNA"

de Martin McDonagh

Cu: Ionut Grama, Lucian Iftime, Catalin Babliuc, Dan Radulescu si Teodora Iancu

Regia: Eugen Gyemant

Scenografia si grafica: Maria Nicola

Light design: Alexandru Macrinici si Alexandru Mihaila

PR: Alina Neagu

Un proiect realizat de Fundatia Calea Victoriei, in parteneriat cu Teatrul Act, finantat de ArCuB prin programul cultural "Esti Bucuresti" 2015.

Durata: 2 ore

Pret bilete: 35 de lei

Rezervari la 0723.10.31.03 / 021 310.31.03 / info@teatrulact.ro

Mai multe detalii despre proiect pe site-ul www.omulperna.ro si pe pagina de Facebook www.facebook.com/OmulPerna13.