Miercuri, 16 decembrie, ora 19.00 sunteti asteptati la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului După banchet de Yukio Mishima, recent apărut în colecţia „Raftul Denisei“, la Editura Humanitas Fiction, în traducerea Stancăi Cionca. La eveniment vor participa Angela Drăgan, Magda Ciubăncan, Ichiro Yuki, Serban Georgescu şi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. În partea a doua a serii dedicate romanului lui Yokio Mishima, vor avea loc discutii despre reguli de eticheta la întâlniri festive în Japonia şi despre gastronomia japoneză.

Seara japoneza dedicata romanului 'Dupa banchet'Foto: Librariile Humanitas

Considerat unul dintre cele mai bune romane ale lui Yukio Mishima, După banchet se remarcă prin pătrunzătoarea explorare a caracterului omenesc și prin atenta observaţie realistă.

Kazu, proprietara unui mare restaurant din Tokyo, o femeie încă atrăgătoare la cei cincizeci de ani ai săi, duce o viaţă împăcată, tihnită, când, cu ocazia unei reuniuni a foștilor ambasadori ai Japoniei, îl întâlneşte pe Noguchi, de care o va lega o dragoste matură, ce promite un deznodământ fericit. După căsătorie, Noguchi se va implica din nou în viaţa politică, iar Kazu îl va susţine în campania electorală, atât financiar, cât şi prin prezenţa ei în mijlocul oamenilor, însă, în ciuda eforturilor celor doi, Noguchi va pierde alegerile, iar Kazu, restaurantul. Acest eşec va deschide răni dureroase, scoţând la iveală adevăruri din trecut, iar iubirea celor doi va fi pusă la încercare. Kazu va fi nevoită să aleagă între o căsnicie „ca un cavou“, alături de un soţ dintr-o familie aristocratică, şi revenirea la vechea ei viaţă.

„Kazu, personajul feminin din După banchet, este cea mai importantă şi mai profundă realizare din toată cariera de prozator a lui Mishima.“ (The New Yorker)

„După banchet este cartea cu cel mai pronunţat caracter romanesc a lui Mishima, are un realism și o căldură umană rar întâlnite în scrierile lui.“ (New York Times)

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Centrul de Studii Romano-Japoneze "Angela Hondru" din cadrul Universităţii Româno-Americane şi YUKI, restaurant cu specific japonez.

Accesul la eveniment se face în baza unei rezervări la numărul de telefon 021.311.40.01 sau pe adresa de email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 80 de locuri disponibile, până la data de 16 decembrie, ora 18.30.