Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) gazduieste sambata, 12 decembrie, la ora 19:00, spectacolul Inamicul Poporului. Acesta a fost conceput pentru spatiul Teatrului Foarte Mic, unde s-a si jucat pana de curand. In urma publicarii in Monitorul Oficial a Legii nr. 282 din 18 noiembrie 2015 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 20/ 1994 privind masurile pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente, sala Teatrului Foarte Mic a fost inchisa.

Spectacolul pastreaza structura textului lui Ibsen, problematica fiind mai mult decat actuala - ecologia, comunitatea divizata intre nevoia economica si pericolul de mediu la care este expusa, independenta presei, influenta investitorilor asupra mediului politic, coruptia la toate nivelurile. Viziunea Ioanei Paun militeaza pentru un spectacol deschis, care expune visceral problemele si lasa spectatorul sa isi aleaga propriile rezolvari.

Biletele se pot achizitiona de la Casa de bilete a Teatrului Mic, a Teatrului Foarte Mic si online pe bilet.ro.

O coproductie Teatrul Mic si Asociatia Romana pentru Promovarea Artelor Spectacolului, cu sustinerea Ibsen Scholarship, in cadrul proiectului Surorile Heddei. Sustinerea femeilor artist din Romania si Estul Europei (curator - Cristina Modreanu).

INAMICUL POPORULUI dupa Henrik Ibsen

Regia: Ioana Paun

Cu: Ioana Flora, Ilinca Manolache, Emilia Dobrin, Mihaela Radescu si Catalina Balalau

Texte de Smaranda Nicolau

Scenografie si muzica live: Catalin Rulea

Miscare scenica: Carmen Cotofana

Asistenta de regie: Cristian Gheorghe