Expozitie a artistei Branislava Stojanovic la Institutul Italian de Cultura din Bucuresti

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 9 decembrie 2015, 11:54 Actualitate | Cultură

Lucrare a artistei
Foto: Arhiva personala
Luni, 14 decembrie a.c, la ora 18.30h, la Institutul Italian de Cultura din Bucuresti are loc vernisajul primei expozitii a artistei Branislava Stojanovic in Romania. Expozitia, focalizata asupra avatarurilor comunicarii, este in egala masura un dialog - experiment intre elementele majore care compun arta contemporana astazi: pictura, instalatie si obiect.

Originara din Serbia, cu studii la Accademia di Belle Arti di Roma si cu patru ani petrecuti in Africa, Brana Stojanovic a optat pentru experiente si spatii formative care nu intotdeauna coincid cu centrele de greutate ale mainstream-ului artistic contemporan. Belgrad, Roma, Maputo, si de aproape doi ani, Bucuresti, sunt orasele pe care a ales sa le exploreze in ultimul deceniu.

In zona de experiment se inscrie alaturarea de pictura, instalatie, obiect si mozaic, pe fundalul unor ecouri - surpriza din spatiul african. "In clipa in care ai prins ritmul Africii - scria Karen Blixen - iti dai seama ca e acelasi in toata muzica ei: un ritm similar, cu o naturala absorbtie si filtrare a surselor si a materialelor, coaguleaza viziunea artistica a Branei Stojanovic, categoric prezenta cu aceste elemente si in prima ei expozitie la Bucuresti.

Nascuta in 1983 la Kragujevac, in Serbia, Branislava Stojanovic a studiat design-ul si arhitectura de interior la Belgrad si a obtinut licenta in arta si scenografie la Accademia di Belle Arti din Roma in 2007. Cu multiple interese in spatiul de confluenta al artei contemporane cu teatrul, cinematografia si dansul - a semnat mai multe scenografii virtuale pentru spectacole de teatru -, Brana si-a expus lucrarile in expozitii personale la Roma (Galleria - l'Epireo), Milano, Palermo sau Torino. Parcursul sau artistic a fost decisiv influentat de experienta africana: a petrecut 4 ani la Maputo, in Mozambic, unde lucrarile sale au fost prezentate in 4 expozitii personale si numeroase colective. In 2013, a participat la expozitia colectiva Imaginea femeii in arta africana, la Galeria Ames d'Afrique, Strasbourg. Continua  o comunicare vie cu tara sa de origine, Serbia, unde, in 2012, a organizat expozitia personala Dal mondo a casa mia.

Curatorul expozitiei este Irina Ungureanu.


Citeste mai multe despre   [P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

249 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă