Ultimul concert al editiei 2015 a festivalului EUROPAfest o are ca protagonista pe violonista de origine rusa Ekaterina Valiulina. Winter Classical Concert va avea loc marti, 8 decembrie de la ora 20,00 in Sala Enescu - Hotel Ibis Nord.

Violonista Ekaterina ValiulinaFoto: jmEvents.ro

In program veti putea asculta lucrari de J.S. Bach, N. Paganini, M. Falla, F. Kreisler, M. Ravel, E. Ysaye, F. Waxman.

Accesul este liber in limita locurilor disponibile.

Ekaterina Valiulina (Rusia, Elvetia) este astazi una dintre cele mai versatile si carismatice prezente pe scena muzicii clasice, fiind considerata de specialisti o mare speranta a generatiei sale. Ea reuseste sa captiveze audienta prin interpretari originale, unice, in care exprimarea pasionala se combina cu o profunda intelegere a muzicii si cu dorinta de a transmite emotie si a rezona cu publicul.

De origine rusa, Ekaterina Valiulina a inceput studiul viorii la 5 ani si povestea sa de dragoste cu muzica a continuat prin castigarea a numeroase distinctii si premii in concursuri internationale din Germania, Croatia, Rusia, Italia si Romania, in 2015 fiind laureata a Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti. A absolvit cu onoruri Conservatorul de Stat din Moscova si apoi si-a continuat studiile in Elvetia la Conservatorul della Svizzera Italiana. Fiind o perfectionista a lucrat cu unii dintre cei mai buni profesori si muzicieni ai timpurilor noastre precum Ida Haendel, Shlomo Mintz si Sergej Krylov.

Stabilita in Elvetia, Ekaterina Valiulina a fost invitata in numeroase evenimente si festivaluri din Italia, Polonia, Belgia, Coreea, Grecia, Luxemburg, Olanda, Romania si Cipru, si a concertat ca solista alaturi de Orchestra Simfonica de Stat Moscova, Orchestra Simfonica de Stat Sibiu, Orchestra Tchaikovsky din Moscova, Orchestra de Camera din Lituania, Orchestra Simfonica a Radio-Televiziunii din Croatia si Ansamblul “Orfarion” din Elvetia.

EUROPAfest Tour este un eveniment complex care isi propune sa reuneasca valorile creative si interpretative din Romania alaturi de artisti din Europa si de pe alte continente. In 2015 EUROPAfest Tour a fost organizat in parteneriat cu Ministerul Culturii, Jeunesses & Dinu Lipatti, Hotel Mara Sinaia, Hotel Ibis Nord si The Last Coin.

Concertul incheie EUROPAfest Tour 2015, eveniment desfasurat sub Inaltul Patronaj al Casei Regale.