Violonista Ekaterina Valiulina la ultimul concert EUROPAfest Tour

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 7 decembrie 2015, 15:09 Actualitate | Cultură

Violonista Ekaterina Valiulina
Foto: jmEvents.ro
Ultimul concert al editiei 2015 a festivalului EUROPAfest o are ca protagonista pe violonista de origine rusa Ekaterina Valiulina. Winter Classical Concert va avea loc marti, 8 decembrie de la ora 20,00 in Sala Enescu - Hotel Ibis Nord.
 
In program veti putea asculta lucrari de J.S. Bach, N. Paganini, M. Falla, F. Kreisler, M. Ravel, E. Ysaye, F. Waxman.

Accesul este liber in limita locurilor disponibile.

Ekaterina Valiulina (Rusia, Elvetia) este astazi una dintre cele mai versatile si carismatice prezente pe scena muzicii clasice, fiind considerata de specialisti o mare speranta a generatiei sale. Ea reuseste sa captiveze audienta prin interpretari originale, unice, in care exprimarea pasionala se combina cu o profunda intelegere a muzicii si cu dorinta de a transmite emotie si a rezona cu publicul.

De origine rusa, Ekaterina Valiulina a inceput studiul viorii la 5 ani si povestea sa de dragoste cu muzica a continuat prin castigarea a numeroase distinctii si premii in concursuri internationale din Germania, Croatia, Rusia, Italia si Romania, in 2015 fiind laureata a Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti. A absolvit cu onoruri Conservatorul de Stat din Moscova si apoi si-a continuat studiile in Elvetia la Conservatorul della Svizzera Italiana. Fiind o perfectionista a lucrat cu unii dintre cei mai buni profesori si muzicieni ai timpurilor noastre precum Ida Haendel, Shlomo Mintz si Sergej Krylov.

Stabilita in Elvetia, Ekaterina Valiulina a fost invitata in numeroase evenimente si festivaluri din Italia, Polonia, Belgia, Coreea, Grecia, Luxemburg, Olanda, Romania si Cipru, si a concertat ca solista alaturi de Orchestra Simfonica de Stat Moscova, Orchestra Simfonica de Stat Sibiu, Orchestra Tchaikovsky din Moscova, Orchestra de Camera din Lituania, Orchestra Simfonica a Radio-Televiziunii din Croatia si Ansamblul “Orfarion” din Elvetia.

EUROPAfest Tour este un eveniment complex care isi propune sa reuneasca valorile creative si interpretative din Romania alaturi de artisti din Europa si de pe alte continente. In 2015 EUROPAfest Tour a fost organizat in parteneriat cu Ministerul Culturii, Jeunesses & Dinu Lipatti, Hotel Mara Sinaia, Hotel Ibis Nord si The Last Coin.

Concertul incheie EUROPAfest Tour 2015, eveniment desfasurat sub Inaltul Patronaj al Casei Regale.


Citeste mai multe despre   [P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

216 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri