Pana pe 23 decembrie sunteti invitati la ARCUB Gabroveni (Str. Lipscani nr. 84-90) să încercati un ALT.CRĂCIUN - un târg alternativ unde arta modernă se îmbină cu spiritul sărbătorilor de iarnă. Gasiti la targ muzică de Crăciun, dar nu așa cum sunteti deja obișnuit, bunătăți mai mult sau mai puțin tradiționale și multe cadouri de care nu au mai luat și alții.

AltCraciun - fotograf Petru IvuFoto: ArCuB

Organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București împreună cu Primăria Municipiului București, evenimentul din seria SOUND&VISION ALT.CRĂCIUN poate fi vizitat în fiecare zi pana in data de 23 decembrie, între orele 12:00-22:00, iar accesul este gratuit.

Deschiderea oficială a avut loc pe 6 decembrie când Corul de Copii Radio, dirijat de Voicu Popescu, a surprins publicul cu o adaptare originală a piesei Sat după sat, a trupei Robin and the Backstabbers, ca un preambul la recitalul din zilele de 19 și 20 decembrie în care vor avea un repertoriu format din cele mai cunoscute piese ale trupelor de muzică alternativă din România (Lucia, Alternosfera, Alexandrina, Grimus, Firma, Șuie Paparude, Vama Veche).

În fiecare seară de la ora 18:30, pasajul Gabroveni va fi animat de cele mai cunoscute și apreciate trupe alternative românești: Byron, The Mono Jacks, Moonlight Breakfast, Alexandrina, The Amsterdams, Lucia, dar și de ansambluri vocale și de suflători: Corul Sound, Acapella, Jazzappella, Romanian Radio Brass Quintet, Hornblast, Classic Quintet.

ALT.CRĂCIUN include:

ALT.DESIGN SHOP – Haine și bijuterii create de designeri români: AERWEAR, Adelina Petcan, Alina Petcan, Bianca Georgescu, MIHHER – Marius Stan, 2 NOIR, POELLE, Ioana Ciolacu.

ALT.CHOCOLATE Factory – Ciocolată caldă de la ORIGO și Venchi, vin fiert, ceaiuri și multe alte bunătăți.

ALT.GIFT SHOP – Obiecte de design românesc, expuse la Romanian Design Week, realizate manual de artiștii români (magazinul Dizainăr):

Atelier Ciprian Manda, Ubikubi, NOAH, Dragoș Motică, Ruxandra Sacaliș, 201 Design Studio, Mădălina Teler, Mădălina Andronic, Andrei Ignia | Bulb 27, Atelier A4 | Adina Segal, Alexandru Ioniță, Mihnea Ghilduș, Lana Dumitru, Photoiu, Vlad Eftenie, Alex Gâlmeanu, Vlad Butucariu, Alina Panait | The Little Things, Oona studio, Cai verzi pe pereți, Alina Constantin, Pompon | Viviana Basan, Maria Decu și Mihai Dumitrache, Dragoș Dogaru, Foldo, Simplexio.

Și pentru că este sărbătoare, tot aici vă mai așteaptă și un ALT.BRAD, înalt de 6m.

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al celui mai mare Festival Internaţional de Jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzică Clasică, Bucharest Music Film Festival și al Festivalului Internațional al Luminii Spotlight on Bucharest.