Teatrul Nottara are sambata seara prima reprezentatie in sala de spectacole a Palatului Cotroceni, spatiul fiind pus la dispozitia teatrului de catre presedintele Klaus Iohannis ca urmare suspendarii activitatii in vechiul sediu, transmite Mediafax.

Teatrul Nottara nu-si mai poate tine spectacolele in sediul propriuFoto: Teatrul Nottara

Spectacolul care a inceput la ora 19:00 se numeste "Teatrul Nottara si invitatii sai", si va avea loc in sala de spectacole a Palatului Cotroceni. Aceasta sala va fi pusa la dispozitia Teatrului Nottara pana cand se va putea gasi un nou sediu.

Potrivit unui anunt de pe site-ul Teatrului Nottara, nu au fost puse in vanzare bilete pentru aceasta reprezentantie, fiind vorba despre "angajatii teatrului si cei care ne-au fost alaturi in aceasta tumultoasa, precum si invitatii Presedintiei". "Din cauza ragazului scurt nu se pot intreprinde toate diligentele pentru vanzarea de bilete, deoarece accesul in sala se realizeaza in baza unui protocol special de securitate, iar timpul ramas este prea scurt pentru a indeplini toate cerintele prevazute in mod legal. Sigur, urmatorul spectacol va fi dedicat publicului", anunta Teatrul Nottara.

La Palatul Cotroceni vor avea loc spectacole o data pe luna, iar restul reprezentantiilor vor avea loc la ARCUB.

La finalul lunii noiembrie, reprezentantii Teatrului Nottara au avut o intalnire cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, cu scopul de a discuta despre situatia actuala a institutiei teatrale, dar si pentru a li se oferi gazduire temporara pentru o parte dintre productiile lor, pe scena de spectacole a Palatului Cotroceni.

"Vom juca lunar pana la rezolvarea situatiei (la Cotroceni, n.r.). Primul spectacol va fi pe 5 decembrie, la ora 19.00, si se numeste ᅡTeatrul Nottara si invitatii saiᅡ", a declarat, pentru agentia de presa citata, Marinela Tepus, managerul Teatrului Nottara.

Intrarea pentru spectatori se face pe la Muzeul Cotroceni, a mai spus aceasta.

Teatrul Nottara din Bucuresti si-a suspendat activitatea pe termen nedefinit, in urma promulgarii de catre presedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfasurarii de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat, pana la consolidarea acestora.

Marinela Tepus, managerul Nottara, a precizat ca a solicitat Primariei Capitalei un nou sediu, cu atestat cultural, pentru ca teatrul sa nu isi piarda identitatea, adaugand ca se vor juca spectacole si in strada, daca aceasta problema nu se rezolva. Totodata, s-au facut solicitari pentru o noua expertiza a institutiei teatrale.

Intre timp, Teatrul Nottara isi va putea continua activitatea in sala Arcub, la Cercul Militar National sau o sala din zona Stirbei-Voda, asa cum s-a convenit intre prim-ministrul Dacian Ciolos, ministrul Culturii, Vlad Grigorescu, si primarul Capitalei, Razvan Sava, in cadrul intalnirii care a avut loc la Guvern miercuri.

"Premierul a dorit sa stie care este situatia in cazul Teatrului Nottara si de aceea a convocat aceasta intalnire, iar primarul Bucurestiului a prezentat o lista cu trei sali care pot fi puse la dispozitia acestei institutii de cultura", a spus purtatorul de cuvand, Dan Suciu.

Premierul Dacian Ciolos a precizat, miercuri, la Senat, ca Guvernul si Primaria Capitalei cauta solutii pentru toate teatrele care au fost inchise din cauza ca isi desfasurau activitatea in cladirile cu risc seismic care trebuie evacuate de urgenta.

Teatrul Nottara functioneaza ca o institutie de spectacole de repertoriu (conform Ordonantei Guvernului numarul 21 din 31 ianuarie 2007 privind institutiile si companiile de spectacole si concerte, precum si desfasurarea activitatii de impresariat artistic, cu modificarile si completarile ulterioare), cu un colectiv artistic care are in componenta sa 35 de actori angajati, doi regizori si un scenograf si cu o echipa tehnica si administrativa de 85 de membri. Din noiembrie 2011, Marinela Tepus se afla la conducerea teatrului.