Teatrul Nottara anunta, intr-o postare pe pagina de Facebook a institutiei, ca a suspendat "pe termen nedefinit" organizarea tututor spectacolelor si evenimentelor programate in salile situate pe Bulevardul Magheru. Cladirea in care functioneaza teatrul are bulina rosie, adica risc seismic maxim.

Teatrul Nottara nu-si mai poate tine spectacolele in sediul propriuFoto: Teatrul Nottara

Decizia a fost luata in urma publicarii in Monitorul Oficial a Legii nr. 282/2015 privind masurile pentru reducerea riscului seismic.Legea promulgata recent de Klaus Iohannis interzice desfasurarea de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat pana la consolidarea acestora.

"Dragi spectatori, avand in vedere dispozitiile Legii nr. 282/2015, publicata in Monitorul Oficial nr. 806 din 19 noiembrie 2015, de completare si modificare a Ordonantei Guvernului nr. 20/1994, privind masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente, va aducem la cunostinta cu regret faptul ca, incepand cu data de 23.11.2015, teatrul nostru este obligat sa dispuna suspendarea organizarii tututor spectacolelor si evenimentelor programate in salile situate in Bd. Magheru nr. 20, sectorul 1, pe termen nedefinit", informeaza reprezentantii institutiei de spectacole.

Reprezentantii Teatrului Nottara mai arata ca "Va asiguram de toata disponibilitatea noastra in legatura cu recuperarea sumelor de bani aferente biletelor vandute pana in acest moment, pentru spectacolele anulate."

"De asemenea, va asiguram ca teatrul a depus si va depune, la toate autoritatile competente, absolut toate diligentele necesare pentru rezolvarea de urgenta a acestei situatii, solicitand Primariei Municipiului Bucuresti, in subordinea careia ne aflam, inclusiv punerea la dispozitie a unui alt spatiu, in vederea sustinererii temporare a reprezentatiilor noastre", se mai arata in postarea de pe pagina de Facebook.