"Solenoid" de Mircea Cartarescu, "Biblia pierduta" de Igor Bergler, "Lupta mea. Cartea intai: Moartea unui tata" de Karl Ove Knausgard si "Pe trecerea timpului. Jurnal politic romanesc 1996-2015" de Emil Hurezeanu se numara printre cele mai vandute titluri la Targul International de carte Gaudeamus 2015, anunta Agerpres.

La Humanitas, pe primul loc s-a situat "Solenoid" de Mircea Cartarescu, cu peste 1.000 de exemplare vandute, "Mihai Eminescu, romanul absolut. Facerea si desfacerea unui mit" de Lucian Boia, "Dialoguri de duminica" de Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu, "Si eu am trait in comunism", publicat in cordonarea Ioanei Parvulescu, si "Cartea simturilor", un volum coordonat de Dan C. Mihailescu.

Pentru Humanitas Fiction, in top 5, pe primul loc figureaza "Femeia in fata oglinzii" de Eric-Emmanuel Schmitt, "Laur" de Evgheni Vodolazkin, "Supunere" de Michel Houellebecq, "Tara Zapezii" de Yasunari Kawabata si "Moartea la Deptford" de Anthony Burges.

La Curtea Veche Publishing, in ordinea vanzarilor, topul se prezinta astfel: "Pe trecerea timpului. Jurnal politic romanesc 1996-2015" de Emil Hurezeanu, "Comfort Food" de Jamie Oliver, "Savarsin. Detaliu", de principesa Margareta si principele Radu, "Carol I. Primul si cel mai mare rege al romanilor" de Adrian Cioroianu si Andrei Radu si "Connected" de Christakis si Fowler.

La Editura Polirom, pe primul loc in topul vanzarilor se afla romanul "Doi ani, opt luni si douazeci si opt de nopti" de Salman Rushdie, urmat de "Du-te si pune un strajer" de Harper Lee, pe locul trei - "Ucenicul arhitectului" de Elif Shafak, pe locul patru - "Drumul catre libertate" de Yeonmi Park, urmat pe locul cinci de "Despre toate, pe scurt. De la Big Bang la ADN" de Bill Bryson.

La Editura Cartea Romaneasca, pe primul loc in topul celor mai vandute carti se afla "Imperiul fetelor batrane" de Liliana Corobca, pe locul doi sunt cele doua carti din seria de autor dedicata scriitorului Gheorghe Craciun - "Compunere cu paralele inegale" si "Scriitorul si puterea", iar pe locul trei - "Sesiunea de toamna" de Eugen Negrici. Pe locul patru s-a situat "Calatorii si calatoriile in literatura romana" de Mircea Anghelescu, iar pe locul cinci - "Putin sub linie" de Robert Serban.

Printre cele mai vandute titluri ale Grupului Editorial Corint, se numara: "Dezastrul de la Cernobil" de Svetlana Aleksievici, "Atlasul istoric Duby", "Mesele de odinioara de la Palatul Regal la Targul Mosilor", "Magisterium" (volumul l) si "Misterul din Hanul Pungasilor" de Kate Milford.

La Editura Litera, in Top 5, conduce "Lupta mea. Cartea intai: Moartea unui tata" de Karl Ove Knausgard, autobiografia lui Knausgard, pe locul al doilea aflandu-se "O cale ingusta spre nordul indepartat" de Richard Flanagan, pe locul al treilea se situeaza cartile de colorat pentru adulti "Gradina secreta" si "Padurea fermecata", pe locul al patrulea se afla cartea "De ce esueaza natiunile. Originile puterii, ale prosperitatii si ale saraciei", scrisa de doi dintre cei mai importanti experti din lume in domeniul dezvoltarii, Daron Agemoglu si James A. Robinson, pe locul al cincilea fiind "Atlasul mondial al vinului" de Hugh Johnson si Jancis Robinson, o carte deosebita lansata in prezenta Aureliei Visinescu, a lui Mircea Dinescu si Catalin Paduraru.

In topul cartilor pentru copii, cel mai bine vandute la editura Litera se afla seria "Descendentii", cu doua titluri - "Povestea filmului" si "Jurnalul lui Mal" -, iar pe locul al treilea "Bunul dinozaur", carte care va fi si ecranizata la final de noiembrie.

La Editura RAO, cea mai vanduta carte a fost "Biblia pierduta" de Igor Bergler, a declarat, pentru AGERPRES, Cristina Potarasoiu, PR manager RAO.

Topul trei al celor mai bine vandute carti la Editurii ALL, la Targul International de Carte Gaudeamus, este condus de volumul "Al treilea cimpanzeu - Evolutia si viitorul Omului" de Jared Diamond, urmat de "Psihologia pozitiva. Ce ne mentine fericiti, optimisti si motivati" de Charlotte Style. Clasamentul este completat de cel de-al treilea volum din seria "Pisicile razboinice", "Padurea secretelor", a declarat, pentru AGERPRES, Ana Maria Androne, PR-ul editurii.

Pentru Editura Nemira a fost un mare succes jurnalul de creatie "Sculptand in timp" de Andrei Tarkovski, aparut in colectia Yorick. Fiindca este o premiera in Romania si este unul dintre cei mai mari cineasti ai secolului XX, oamenii au venit si au cumparat cartea. Pe locul doi, ca popularitate, a fost "Cavalerul celor sapte regate" de George Martin, iar pe locul trei s-a situat o carte din Colectia Babel, de literatura contemporana - "Viata elfilor", de Muriel Barbery.

Peste 700 de evenimente editoriale si profesionale s-au derulat in cadrul celei de-a XXII-a editii a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura, in perioada 18 - 22 noiembrie, sub sloganul "Cel mai citit targ de carte de la cel mai ascultat radio". La aceasta editie, cititorii au fost asteptati de cei peste 300 de expozanti cu sute de mii de titluri, sute de evenimente derulate non-stop pe parcursul celor cinci zile ale targului, cu invitati speciali si numeroase ateliere de creatie, dedicate celor mai tineri vizitatori, ori cu expozitii.