Artiștii plastici și muzicienii din România pot candida, până pe 11 decembrie 2015, pentru bursele oferite de Institutul Cultural Român în vederea derulării unor proiecte artistice la Cité Internationale des Arts de la Paris în cursul anului 2016.

Potrivit ICR, cele două burse „George Enescu“, adresate muzicienilor, se acordă pentru perioadele februarie – aprilie şi august – octombrie, iar cele două burse „Constantin Brâncuși“, adresate artiștilor plastici, se acordă pentru perioadele mai – iulie şi noiembrie – ianuarie.

Valoarea unei burse este de 4 545 EUR pentru trei luni. Pe durata bursei, artiștii sunt găzduiți în atelierul închiriat de România la Cité Internationale des Arts.

Selecţia este făcută de o comisie independentă de specialişti, personalităţi recunoscute în cele două domenii, pe baza unui dosar de candidatură. Dosarul selectat este trimis spre validare Comisiei de Admitere de la Cité Internationale des Arts.

Mai multe informatii privind documentele necesare sunt disponibile pe site-ul www.icr.ro/bursebrancusienescu

Dosarele se depun personal sau se trimit pe adresa ICR (Aleea Alexandru nr.38, București, 011824), până pe 11 decembrie 2015 (data poștei), informeaza comunicatul ICR.