La capitolul "Cultura", guvernul Ciolos propune intarirea capacitatii institutionale in elaborarea politicilor publice in domeniul culturii si de management al programelor in domeniul cultural, a stimularii industriilor creative, armonizarii legislatiei din domeniul cultural cu legislatia UE, promovarea creatiei contemporane si a diversitatii culturale romanesti.

Totodata, se doreste elaborarea unui Cod al patrimoniului national, care sa asigure cadrul legal si institutional pentru evaluarea, protejarea si pastrarea patrimoniului cultural national. Acest document a fost promis in ultimii 10 ani de toti ministrii Culturii, insa pana acum nu a fost realizat. In plus, acest minister a fost subfinantat in mod constant.

Valad Alexandrescu este nominalizat pentru a ocupa functia de ministru al Culturii.

Vlad Alexandrescu s-a nascut la 22 iunie 1965 si este fiul arheologului Petre Alexandrescu si al Mariei Alexandrescu Vianu, arheolog si istoric al artei antice, fiica a criticului si istoricului literar Tudor Vianu, potrivit Agerpres.ro.

In prezent, Vlad Alexandrescu este profesor doctor in cadrul Departamentului de Limba si Literatura Franceza, Universitatea Bucuresti, avand ca domenii de competenta: Istoria ideilor (sec. XVI-XVIII), Literatura franceza, Pragmatica si filosofia limbajului, Hermeneutica.

A absolvit Liceul ''I.L. Caragiale'' din Bucuresti, in 1983, profilul matematica-fizica. Este licentiat in Filologie, specialitatea Franceza si Germana, la Universitatea din Bucuresti (1989). In 1991, a obtinut Diploma de Studii Aprofundate in Stiintele limbajului (Sciences du langage), la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, din Paris, iar in 1995 a sustinut doctoratul in Stiintele limbajului (Sciences du langage), ''Summa cum Laude'', la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, din Paris, sub indrumarea profesorului Oswald Ducrot. In 2014, a sustinut teza de abilitare in Filologie, Universitatea ''Alexandru Ioan Cuza'', din Iasi.

Si-a inceput cariera didactica in anul 1991, fiind, pe rand, preparator (1991-1993), asistent (1993-1995), lector (1995-2000) si conferentiar (din 2000), la Catedra de Limba si Literatura franceza a Universitatii din Bucuresti.

In 1997, a fost profesor invitat la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, din Paris, iar in perioada 1997-2000, conferentiar invitat la Scolile de vara in stiinte umane, organizate de Ecole Normale Superieure Fontenay-St.-Cloud, Universitatea ''Babes-Bolyai'' si Asociatia romana a cercetatorilor francofoni in stiinte umane, din Cluj. A fost titular de curs la Scolile de vara in filosofie si istoria ideilor, organizate de Centrul ''Fundamentele Modernitatii Europene'' al Universitatii din Bucuresti (Tescani, 2001; Arad, 2002-2003).

Din anul 2000, a devenit conferentiar la Catedra de Limba si Literatura franceza a Universitatii din Bucuresti, unde preda cursuri, la nivel de licenta si de master, de filosofia limbajului (pragmatica si teoria enuntarii), filosofii ale modernitatii, cursuri speciale pe autori ca Descartes, Pascal, literatura si cultura franceza a secolului al XVII-lea. Din 2011, este conferentiar invitat la Centrul de Studii asupra Imaginii, Universitatea din Bucuresti si Universitatea de Arhitectura, unde preda un curs de Filosofii ale modernitatii, la nivel de master.

In perioada 2006-2011, a fost ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Marele Ducat de Luxemburg. Citeste aici mai mult.