"Eu. O casa de papusi", un spectacol-emblema despre emanciparea femeii, in regia lui Carmen Lidia Vidu, incheie duminica, la ora 19:30, la Teatrul Odeon, Platforma Internationala de Teatru Bucuresti 2015, ce are ca tema familia contemporana. Aflata anul acesta la cea de-a doua editie, Platforma Internationala de Teatru Bucuresti transforma familia contemporana in subiect pentru spectacole de teatru, performance-uri, dezbateri si prezentari ale unor proiecte artistice inovatoare, in perioada 12-15 noiembrie.

Eu. O casa de papusiFoto: Adi Bulboaca

Povestea celebrei Nora, personaj ce precede femeia moderna a zilelor noastre, continua sa provoace la introspectie, la descoperire si vindecare, la peste 130 de ani de la premiera piesei de teatru cu puternic mesaj feminist, care a zguduit mentalitatea despre familia traditionala la acea vreme.

Cati dintre noi suntem papusi?

Cati suntem marionete manuite mai intai de parintii nostri, apoi de cei iubiti sau de cei care ne fac, cumva, sa depindem de ei?

Cati dintre noi avem curajul sa o luam de la capat?

Cate dintre noi suntem Nora?

Cat difera si cat se mai aseamana familia contemporana cu cea de acum mai bine de un secol?

"Lumea mi-a spus ca a plans, ca pleaca socata de la spectacol, ca este ca un pumn in burta. Eu nu-mi dadeam seama. Acum imi dau seama ca are un discurs destul de puternic despre femeie si despre faptul ca, de multe ori, societatea ne impune niste reguli si noi nu mai gandim, incepem sa ne pierdem, sa nu mai avem radacini si tragem sa muncim cat mai mult, sa nu ne mai dam timp de simtit, de gandit, pentru ca, in momentul in care facem o scurta pauza, singuratatea sau sentimente de depresie isi pun accentul." - spune regizoarea Carmen Lidia Vidu despre "Eu. O casa de papusi".

Spectacolul "Eu. O casa de papusi" face parte din proiectul "Surorile Heddei. Sustinerea femeilor artist din Romania si Estul Europei", castigator al Ibsen Scholarship 2014, fiind o coproductie a Teatrului Odeon si a Asociatiei Romane pentru Promovarea Artelor Spectacolului.

"Eu. O casa de papusi"

Scenariu & regie: Carmen Lidia Vidu

Nora: Aura Calarasu

Soprana: Catalina Antal

Video: Cristina Baciu

Scenografia: Constantin Ciubotaru

Muzica originala: Ovidiu Chihaia

Blog:http://eu-o-casa-de-papusi.tumblr.com

Mai multe detalii despre proiect pe http://cristinamodreanu.com/ibsen

Duminica 15 noiembrie, la ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon

Rezervari la Casa de bilete a Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42), zilnic intre orele 11.30 - 19.00 / 021 314 72 34.