Romania, prezenta pentru prima oara la Targul International de Carte de la Cracovia

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 21 octombrie 2015, 11:18 Actualitate | Cultură

România va fi prezentă pentru prima oară la Târgul Internaţional de Carte de la Cracovia, cu un stand național organizat de Institutul Cultural Român prin Centrul Național al Cărții (CENNAC) și ICR  Varșovia.

Ajuns anul acesta la cea de-a 19-a ediţie, Târgul se va desfășura în perioada 22 – 25 octombrie 2015 la Centrul Internaţional pentru Târguri şi Congrese EXPO Kraków.

La standul românesc vor fi expuse volume apărute la Editura Institutului Cultural Român, precum și circa 30 de traduceri publicate în limba polonă cu sprijinul Institutului Cultural Român, prin programele derulate de CENNAC. Vor fi distribuite, de asemenea, materiale de promovare a literaturii române și a traducerilor în limba polonă, publicate recent sau anunțate pentru anul viitor 2016, și broşuri despre programele de profil ale ICR. Publicul va putea cumpăra volume de autori români traduși în limba polonă, printre care și romanul Matei Brunul de Lucian Dan Teodorovici, recent laureat al Premiului Special al Cititorilor „Natalia Gorbaniewska“ 2015 – distincție asociată prestigiosului Premiu Literar al Europei Centrale ANGELUS și acordată în urma votului cititorilor.

Prezența României la Târg va fi completată de expoziția de fotografie România multietnică în fotografii din secolele al XIX și al XX-lea, pe tema minorităților naționale din România, pregătită de ICR Varșovia.

Târgul, organizat de Targi w Krakowie Ltd., este al doilea, ca mărime, printre evenimentele de acest tip din Polonia. Cu peste 600 de expozanţi şi 50.000 de persoane din industria cărţii (distribuitori şi vânzători de carte, tipografi, librari, agenţi literari, traducători, etc.), deschis publicului pe durata a patru zile, Târgul găzduiește edituri poloneze şi străine, instituţii culturale locale dar și internaționale (inclusiv o mare parte a membrilor EUNIC Varşovia), librării, asociaţii care s-au impus pe piaţa poloneză a cărţii. Oaspetele de onoare al Târgului Internațional de Carte de la Cracovia din acest an va fi Lituania.


Citeste mai multe despre   [P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

209 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version