Un inger alb, imbracat in negru, se asterne pe scena Teatrului Odeon, crescand in jurul sau o dezasamblare continua a conceptiilor omenesti despre relatiile interumane, despre relatiile de iubire si, nu in ultimul rand, despre visele celor care inca mai cred in ele. "Eu. O casa de papusi", o adaptare moderna a piesei "O casa de papusi" de Henrik Ibsen, in regia lui Carmen Lidia Vidu, se joaca duminica, 18 octombrie, si joi, 22 octombrie, la ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon. Povestea celebrului personaj Nora se spune la Odeon intr-o viziune proaspata si emotionanta, provocand spectatorul la introspectie, la descoperire si vindecare, si include proiectii de film si muzica live, interpretata de o soprana ce poarta un cap imens de papusa.

Eu. O casa de papusiFoto: HotNews.ro

"Emotia grea se aduna in straturi adanci, se depune pe nesimtite si, ca in toate spectacolele regizoarei, ameninta cu implozia. Partitura excelent interpretata de actrita, simfonia vocilor, live, off, vorbite, cantate, tempo-ul particular, proiectiile care curg necontenit garanteaza reusita ultimului experiment teatral semnat de Carmen Lidia Vidu." (Cristina Rusiecki)

"Am fost la Odeon, la piesa , dar ce am vazut nu a fost deloc o piesa de teatru. Ce am vazut eu n-a semanat cu nimic din ceea ce am mai vazut sau imi aminteam ca as fi vazut pe o scena ( e adevarat, n-am mai fost demult la teatru din multe motive si scuze). O poveste grea, apasatoare pe care am trait-o atit de intens incit la final eram fericita. Am incercat sa-mi dau seama carui fenomen ii datorez starea de spirit opusa. Ei bine, a fost ca si cum tot mixul de cuvinte, joc, imagini, proiectii si muzica s-ar fi adresat unei parti anume ale creierului meu care a fost intr-un fel de extaz multimedia. Totul atit de bine pus la punct, pina in cel mai mic detaliu care, oricit de morbid sau deprimant, aducea cu el bucuria unei descoperiri. A fost incredibil, mi-a placut de am innebunit (la propriu, caci am iesit vesela dupa 50 de minute al naibii de triste) si, cum n-am mai trait asa ceva, va recomand." (Ozzy.ro)

"Daca pana la aceasta premiera, nu vazusem un recital actoricesc care intrece cu mult tiparul , indraznesc sa spun ca aici am asistat la o de arta actoriceasca." (Dragos Savu)

"Eu. O casa de papusi este un fel de Sin City al teatrului, iar asta face ca totul sa fie al dracu' de altfel de tot ce ai vazut pana acum. In mod cert, Eu. O casa de papusi nu este o piesa pentru main stream. Este insa o optiune excelenta pentru cei care au curajul sa incerce si altceva, acei carora lucrurile neclare sau definite in alti parametri, nu le creeaza panica, ci o provocare spre descoperire, spre cunoastere. Femeile vor simti altfel piesa. Mult mai intens." (Marius Mihalca)

"Eu. O casa de papusi"

Scenariu & regie: Carmen Lidia Vidu

Nora: Aura Calarasu

Soprana: Catalina Antal

Video: Cristina Baciu

Scenografia: Constantin Ciubotaru

Muzica originala: Ovidiu Chihaia

Teaser: https://youtu.be/vwiwP2-3rIk

Trailer:https://youtu.be/fCq2IyHBzUU

Blog: http://eu-o-casa-de-papusi.tumblr.com

Mai multe detalii despre proiect pe http://cristinamodreanu.com/ibsen

Duminica 18 octombrie si joi, 22 octombrie, la ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon

Rezervari la Casa de bilete a Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42), intre orele 11.30 - 19.00 / 021 314 72 34