Scriitorul Ioan Grosan isi prezinta volumul "Lumea ca literatura. Amintiri" la Targul de Carte de la Frankfurt

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 12 octombrie 2015, 11:56 Actualitate | Cultură

Scriitorul Ioan Groşan va fi prezent în cadrul celei de-a 67-a ediţii a Târgului de Carte de la Frankfurt (14 - 18 octombrie 2015), în vederea promovării recentului său volum "Lumea ca literatură. Amintiri".  Manifestarea va avea loc în data de 17 octombrie la standul României din cadrul Târgului, organizat de către Ministerul Culturii. Prezentarea, în limba germană, împreună cu traducerea şi lectura fragmentelor, vor fi făcute de către scriitorul şi traducătorul Jan Cornelius.

Tematica volumului "Lumea ca literatură. Amintiri" acoperă, sub forma unor episoade, câteva decenii şi cele mai diverse medii, în România şi în străinătate, episoade care, după mărturisirea autorului, depun mărturie „despre o anumită atmosferă, un anumit timp şi anumiţi, minunaţi oameni”.

Ioan Grosan - (n. 1954 la Satulung / Maramureş) este prozator, dramaturg si publicist. Absolvent al Facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca (secţia română-spaniolă), a fost profesor, director artistic al studioului de creaţie cinematografica al Ministerului Culturii, redactor la Contrapunct si Academia Caţavencu si publicist-comentator la cotidianul Ziua. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Autor al volumelor Caravana cinematografica (1985, Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din Romania), Trenul de noapte (1989), Scoala ludica (1990), Planeta mediocrilor (1991), O suta de ani de zile la Portile Orientului (1992), Jurnal de bordel (1994), Jurnal de Cotroceni (1998), Judeţul Vaslui in NATO (2002), Un om din Est (2010). Volumul de povestiri Caravana cinematografica a fost tradus in Rusia, Germania si Anglia, iar nuvela Trenul de noapte – in Franţa, Germania, Polonia si Anglia.

Jan Cornelius - (n. 1950 la Reşiţa) este scriitor și publicist german de origine română, stabilit din 1977 la Düsseldorf. Cu studii de filologie franceză şi engleză, a lucrat ca profesor la Duisburg şi Düsseldorf. În cariera sa literară, s-a remarcat prin proza satirico-umoristică, cărţi pentru copii şi numeroase traduceri de literatură română în limba germană. A colaborat la diverse reviste germane de satiră, precum Eulenspiegel sau Nebelspalter, şi la diferite emisiuni radio, prin realizarea de piese radiofonice (în special pentru Westdeutscher Rundfunk). Dintre volumele publicate amintim: Balthasar. Erwachsene kapieren so was nie und nimmer (Balthasar – Adulţii n-o să priceapă asta niciodată, 1988), Heiteres Europa – Eine Lesereise (Europa veselă – O călătorie literară, 1990), Pack die Koffer, Liebling! Ein verrücktes Reisebuch (Dragă, fă bagajele! O nebună carte de călătorie, 1993), Der Radwechsel und andere Katastrophen (Schimbarea de roţi şi alte catastrofe, 2003), Heilige und Scheinheilige. Ganz weltliche Satiren (Sfinţi şi făţarnici. Satire foarte lumeşti, 2006), Über Google, Gott und die Welt. Satirische Streifzüge (Despre Google,  Dumnezeu şi lume. Excursuri satirice, 2011), Karli Kaktus, 2002


Citeste mai multe despre   [P] ​Accepta provocarea unui business fara hartii! E mai simplu decat crezi               

Activitatile noastre zilnice sunt din ce in ce mai orientate catre mediul electronic si online. Traim intr-un ritm care ne-a impus sa adoptam solutii eficiente si sigure pentru a plati facturi si taxe, a face cumparaturi, a verifica soldurile bancare, etc. Este o practica pe care am ales-o din dorinta de a simplifica lucrurile si pe care multi dintre noi ne dorim sa o regasim si in viata profesionala, unde cautam solutii pentru a depasi constrangerile de timp si spatiu atunci cand trebuie sa obtinem  o aprobare, sa  semnam rapid un contract sau sa accesam un document de la distanta.
283 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri