Premiile Revistei Ateneu 2015 - Sase premii, pentru sase Doamne

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 9 octombrie 2015, 15:57 Actualitate | Cultură

Premiile Revistei Ateneu 2015
Foto: Desteptarea - Bacau
Editia 2015 a Galei Premiilor Revistei Ateneu desfasurata la Centrul International de Cultura si Arte Bacau a adus o noutate: premierea exclusiva a femeilor. La colocviul “Portrete de grup cu scriitoare de astazi”, care a precedat festivitatea de decernare a premiilor, barbatii au fost pusi in banci – au avut cuvântul femeile. Femeile romanciere, femeile poete, critici literari.

Juriul, conform traditiei, a fost format din redactorii revistei Ateneu care au nominnalizat si au premiat doar scriitoare, doamne, mame (exista si o literatura a mamelor), din diferite generatii. Marele Premiu “George Bacovia” al Revistei ATENEU a fost atribuit, pentru intreaga activitate (de pâna acum) romancierei Gabriela Adamesteanu. Premiul pentru Proza – Doina Rusti (“Manuscrisul fanariot”), Premiul pentru Poezie – Svetlana Cârstean (“Gravitatie”), Premiul pentru critica si istorie literara – Bianca – Burta Cernat (pentru intreaga activitate). Consecvent, juriul a acordat si doua premii pentru debut, Florina Pirjol (“Carte cu identitati”) si Andreea Mironescu (“Afacerea clasicilor…”).

“Anul 2015 a fost unul bogat din punct de vedere literar. Juriul a avut dificila misiune de a stabili, cu argumentele valorii cele sase premii. Pentru prima data, acordam Premiul “George Bacovia”, ca omagiu adus marelui poet bacauan. Ii felicit pe toti premiantii”, a spus Carmen Mihalache, director al revistei Ateneu, pentru cotidianul Desteptarea.

Ca o incununare a intregii manifestari, publicul a fost martor si la lansarea recentului volum de proza “Anii romantici”, Editura Polirom, semnat de Gabriela Adamesteanu, care a beneficiat de o riguroasa si interesanta prezentare a criticului Vasile Spiridon.


Citeste mai multe despre   [P] JYSK Romania plateste 15 lei / zi pentru tichetele de masa ale angajatilor sai

JYSK Romania, parte a grupului scandinav JYSK Nordic, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilier si decoratiuni interioare din Europa, a majorat, incepand cu data de 1 decembrie 2016, valoarea tichetelor de masa acordate angajatilor sai. Astfel, valoarea nominala a unui tichet de masa a ajuns la 15 lei, suma maxima prevazuta de lege.
321 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri