Un spectacol despre singuratate si neimpliniri, despre dorinte si dureri nespuse, despre regrete si iubiri. "Eu. O casa de papusi", o adaptare moderna a piesei "O casa de papusi" de Henrik Ibsen, in regia lui Carmen Lidia Vidu, se joaca duminica, la ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon, in cadrul celei de-a 5-a editii a Maratonului Teatrului Independent - Bucharest Fringe. Povestea celebrului personaj Nora se spune la Odeon intr-o viziune proaspata si emotionanta, provocand spectatorul la introspectie, la descoperire si vindecare, si include proiectii de film si muzica live, interpretata de o soprana ce poarta un cap imens de papusa.

Eu. O casa de papusiFoto: Adi Bulboaca

"Eu. O casa de papusi este un fel de Sin City al teatrului, iar asta face ca totul sa fie al dracu' de altfel de tot ce ai vazut pana acum. In mod cert, Eu. O casa de papusi nu este o piesa pentru main stream. Este insa o optiune excelenta pentru cei care au curajul sa incerce si altceva, acei carora lucrurile neclare sau definite in alti parametri, nu le creeaza panica, ci o provocare spre descoperire, spre cunoastere. Femeile vor simti altfel piesa. Mult mai intens." (Marius Mihalca)

"Nora este femeia care incearca din rasputeri sa asigure fericirea celor din jurul ei, fara a se mai gandi la ea insasi. A fost papusa-copil, in ochii tatalui ei, a fost papusa-sotie, pentru sotul ei, iar acum, la randul lor, copiii ei sunt papusile ei. Cu un timbru puternic, Aura Calarasu rosteste gandurile si nemultumirile Norei. Impactul emotional este grandios, fiind amplificat de strigatele de durere ale sopranei Catalina Antal si de videoproiectiile originale create de Cristina Baciu." (Raluca Uluiteanu)

"Spectacolul e in primul rand o declaratie de dragoste pentru Aura Calarasu, actrita pe care eu am descoperit-o la Arad, cand eram in scoala generala si apoi in liceu. (...) E foarte important ca femeia sa inceapa sa gandeasca. Eu. O casa de papusi e o combinatie mobida, intre casa, copil , barbat, dar toate cu un miros de putrefactie", spune regizoarea Carmen Lidia Vidu intr-un interviu acordat Europa Fm.

Carmen Lidia Vidu (35 de ani) a devenit cunoscuta pentru spectacolele de teatru experimental, duse pe cele mai importante scene din Romania. Este o voce unica pe scena romaneasca, fiind primul regizor care a combinat cu succes videoproiectiile si mijloacele specifice filmului cu prezenta live a actorilor.

"Eu. O casa de papusi" face parte din proiectul "Surorile Heddei. Sustinerea femeilor artist din Romania si Estul Europei", castigator al Ibsen Scholarship 2014, curatoriat de Cristina Modreanu. Spectacolul este o coproductie Teatrul Odeon si Asociatia Romana pentru Promovarea Artelor Spectacolului si a fost preluat, incepand din aceasta toamna, in repertoriul Teatrului Odeon.

"Eu. O casa de papusi"

Scenariu & regie: Carmen Lidia Vidu

Nora: Aura Calarasu

Soprana: Catalina Antal

Video: Cristina Baciu

Scenografia: Constantin Ciubotaru

Muzica originala: Ovidiu Chihaia

Teaser:https://youtu.be/vwiwP2-3rIk

Trailer: https://youtu.be/fCq2IyHBzUU

Blog:http://eu-o-casa-de-papusi.tumblr.com

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1717231845167525/

Mai multe detalii despre proiect pe http://cristinamodreanu.com/ibsen

Duminica 4 octombrie, la ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon

Rezervari la Casa de bilete a Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42), intre orele 11.30¬ 19.00 / 021 314 72 34