Duminică, 27 septembrie, ora 11.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu va avea loc masa rotundă cu tema Paris Climat 2015. Consumul responsabil de la agricultură la gastronomie. Cum să fim creativi. Evenimentul este organizat în cadrul Fête de la Gastronomie și va fi deschis de Dl. François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România.

La masa rotunda vor participa Tiberiu Danețiu (director marketing Auchan), Viorica Boboc (consilier superior în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale), Lavinia Andrei (Terra Mileniul III), Raluca Ouriagli (Ateliere Fără Frontiere), Laurențiu Cernat (Grădini Urbane Comunitare).

În preajma conferinței de la Paris – COP 21 – referitoare la negocierile internaționale despre climă, atingem unul dintre subiectele care pot face diferența pe termen lung, lupta împotriva risipei alimentare, sustin organizatorii evenimentului. Există strategii pentru reducerea deșeurilor, de utilizare inteligentă a resurselor naturale și de siguranță alimentară care pot fi aplicate la toate nivelurile de consum, începând de la cel individual, până la politici ale statului. Cum se văd aceste preocupări din perspectiva marilor lanțuri comerciale, a ONG-urilor și a ministerului agriculturii?

Eveniment organizat în cadrul Fête de la Gastronomie de către partenerul afiliat evenimentului, Librăria Humanitas de la Cișmigiu, împreună cu CCIFER, Ambasada Franței, Business France și Institutul Francez.