Marți, 29 septembrie, de la ora 19:00, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică (Str. Știrbei Vodă nr. 33) va continua seria spectacolelor – conferință moderate de Valentina Sandu – Dediu, Round Table București. Al doilea invitat este Aurelian Octav Popa, clarinetist, dirijor și compozitor, cu o activitate concertistică de peste 50 de ani.

Aurelian Octav PopaFoto: Asociatia Pro Valores

Considerat unul dintre cei mai apreciați clarinetiști ai lumii, Aurelian Octav Popa s-a remarcat încă din timpul studenției când a câștigat Premiul I la Festivalul „Primăvara de la Praga” (1959), devenind primul instrumentist român care a obținut un premiu în străinătate. Maeștri precum compozitorul francez Olivier Messiaen, dirijorul Sergiu Celibidache și compozitorul american Aaron Copland i-au apreciat calitățile, iar ultimii doi, alături de care a concertat, i-au devenit prieteni.

Dintre numeroasele discuri semnate de Aurelian Octav Popa, se distinge cel în compania Filarmonicii „George Enescu”, dirijor Mircea Cristescu, o apariție notată cu notă maximă de revista franceză Repertoire dintre 300 de de discuri din toate timpurile.

Aurelian Octav Popa și-a descoperit vocația în ziua în care a găsit un clarinet în camera de muzică a Liceului „Matei Basarab”. A urmat cursurile Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din București, cursuri post-universitare la Paris și în SUA și a studiat arta dirijatului într-un master-class cu Sergiu Celibidache. Din 1962 până în prezent face parte din componența Filarmonicii „George Enescu”, în calitate de solist instrumentist.

Aurelian Octav Popa este tatăl cunoscutului scriitor și lector de literatură română Sebastian Vlad Popa. Invitatul Round Table București este cunoscut prin firea comunicativă, înzestrată cu un umor spontan. Vineri, 10 octombrie 2015, maestrul Aurelian Octav Popa împlinește vârsta de 78 de ani.

Round Table București este un proiect al Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural finanțat în cadrul programului cultural „EȘTI BUCUREȘTI” oferit de ArCuB.

La eveniment intrarea va fi liberă, în baza invitației ce poate fi solicitată la adresa round.table.bucuresti@gmail.com, în limita locurilor disponibile, informeaza Asociatia Culturala Pro Valores.