Scriitoarea Jackie Collins a murit sâmbătă la vârsta de 77 de ani, au anunţat membrii familiei sale, potrivit Mediafax. Scriitoarea, sora mai tânără a actriţei Joan Collins, a murit în reşedinţa ei din Los Angeles din cauza unui cancer mamar. Potrivit site-ului oficial al romancierei, Jackie Collins a scris 32 de romane şi toate au ajuns pe lista de bestselleruri a publicaţiei The New York Times.

Jackie Collins, născută în Marea Britanie, a creat personaje complexe, mânate de dorinţă sexuală, putere şi lăcomie, iar romanele sale au fost traduse în peste 40 de limbi şi s-au vândut în peste 500 de milioane de copii pe plan mondial.

Jackie Collins a urmat-o pe sora ei mai mare la Los Angeles atunci când era adolescentă. A scris nu doar despre Hollywood, ci a avut succes în industria de divertisment şi cu câteva romane ce au fost adaptate pentru televiziune. "Sunt o povestitoare. Nu sunt o scriitoare de literatură clasică şi nu am pretins niciodată că aş fi", declara romanciera pentru agenţia de presă Reuters, în anul 2008.

Printre romanele ei de succes s-a aflat şi volumul din 1983 "Hollywood Wives", despre o femeie care duce o viaţă de lux în spatele industriei filmului, dar şi volumele "Lucky" (1985) şi "Lady Boss" (1990) dintr-o serie dedicată unui personaj ambiţios, Lucky Santangelo, care s-a născut într-o familie de mafioţi.

Jackie Collins spunea că vedetele de la Hollywood aveau încredere în ea şi în felul ei de a scrie despre poveştile lor de viaţă pentru că ea cunoştea foarte bine regulile după care se ghidează locuitorii din "cetatea filmului" şi pentru că ea respecta foarte mult instituţia căsătoriei.

Actriţa Joan Collins, în prima declaraţie după moartea surorii sale, a spus pentru revista People că Jackie a fost cea mai bună prietenă a sa. "Am admirat felul în care s-a luptat cu boala. A fost o persoană minunată, curajoasă şi frumoasă. O iubesc", a declarat actriţa Joan Collins.

Scriitoarea Jackie Collins a avut trei fiice şi a fost căsătorită cu Wallace Austin, în perioada 1960 - 1964, şi cu Oscar Lerman, în perioada 1966 - 1992. De asemenea, a fost logodită cu Frank Calcangnini timp de patru ani, până la moartea acestuia, în 1998.