Serile Housing Stories. Experienta locuirii in Bucurestiul contemporan va asteapta marti la proiectia in premiera a episodului #Blocuri, la Manasia Bar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 15 septembrie 2015, 15:06 Actualitate | Cultură

Serile Housing Stories
Foto: Asociatia Vira
Ce inseamna sa locuiesti in prezent intr-un bloc construit in perioada socialista? Un raspuns la indemana ar face referire la griul repetitiv, la arhitectura uniformizanta, la strazile taiate drept care uneori nasc claustrofobie sau ferestrele apropiate care impiedica misterul si intimitatea. Raspunsul nostru face referire la povestile unice de locuire in astfel de spatii. Serile Housing Stories. Experienta locuirii in Bucurestiul contemporan va asteapta marti, 15 septembrie, la ora 20:00, la Manasia Bar, la proiectia in premiera a episodului #Blocuri. Episodul  #Blocuri este primul din seria Housing Stories, un proiect de film documentar dedicat surprinderii si promovarii diversitatii culturale a locuirii din Bucuresti si imprejurimi. Locuirea, vecinatatea, amintirile sau rutina sunt doar cateva dintre temele abordate pe parcursul intregii initiative cinematografice.

"A vorbi despre specificul de locuire al apartamentelor construite in perioada socialista se traduce printr-o discutie despre adaptarea individuala si colectiva la o norma ideologica de locuire mostenita. Experienta locuirii contemporane in apartamentele din blocurile caracteristice perioadei socialiste trebuie inteleasa prin conjugarea argumentelor istorice, politice si mai ales urbanistice ale spatiului in care ele s-au definit - orasul socialist. Mostenirea urbanistica si arhitecturala pe care fiecare regim politic o imprima infatisarii orasului este o realitate urbana pe care locuitorii o asimileaza locuind-o." (Andra Dumitru, sociolog in cadrul proiectului)

Printre invitatii la eveniment se numara Andrei Craciun, moderator, Matei Budes, regizor si Andra Dumitru, sociolog.

Intrarea este libera. Evenimentul este organizat de Asociatia VIRA in cadrul proiectului "Case Vii. Diversitatea culturala a spatiilor de locuit din Bucuresti si imprejurimi" finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul programului programul PA17/RO 13 Promovarea Diversitatii Cultura si Arta din cadrul Patrimoniului Cultural European.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/714452965352255/
[P] Programul de granturi „Raiffeisen Comunitati” se apropie de incheierea perioadei de inscriere a propunerilor de proiect, data limita fiind luni, 31 iulie 2017.

Programul este organizat de Raiffeisen Bank si a ajuns la a saptea editie, fiind primul concurs online de proiecte de responsabilitate sociala derulat de o banca din Romania. Anul acesta, programul va sprijini financiar 10 proiecte de educatie non-formala, cu scopul de a aduce o contributie pozitiva in comunitatile in care Raiffeisen Bank este prezenta. Proiectele castigatoare vor primi granturi in valoare de 45.000 lei/proiect, echivalentul a aproximativ 10.000 de euro.

231 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version