Stagiunea de spectacole 2015 – 2016 se deschide pe 18 și 20 septembrie, cu două spectacole create de Mihaela Dancs (Out of Order) și Andreea Novac (Despre Tandrețe).

Tot în septembrie va fi prezentat spectacolul Nu toți sunt eroi, de Smaranda Găbudeanu și Cristina Lilienfeld, iar în octombrie două premiere: Coregrafie de grup, o producție CNDB, concept Mihaela Dancs și Simuliert, o coproducție CNDB – Teatrul German de Stat Timișoara, concept Sergiu Matiș. Cosmin Manolescu și Mihaela Dancs vă asteapta, în octombrie, la Piesă cu responsabilitate limitată, iar în noiembrie CNDB aduce pe scena spectacolul Simuliert, de Sergiu Matiș și Realia (București – Beirut), de Farid Fairuz.

Programul complet al stagiunii CNDB, în perioada septembrie – decembrie 2015, este următorul:

18 septembrie, 19:30 - Out of Order/ Mihaela Dancs

20 septembrie, 19:30 - Despre tandreţe/ Andreea Novac

27 septembrie, 19:30 - Nu toţi sunt eroi/ Lilienfeld & Găbudeanu

09 octombrie, 19:30 - Piesă cu responsabilitate limitată/ Cosmin Manolescu & Mihaela Dancs

23 & 25 octombrie, 19.30 - PREMIERĂ - Coregrafie de grup/Mihaela Dancs - o producție CNDB

31 octombrie & 1 noiembrie, ora 19.30 - PREMIERĂ - Simuliert/ Sergiu Matiș - o co-producție CNDB - Teatrul German de Stat Timișoara

20 & 21 noiembrie, ora 19.30 - Simuliert/Sergiu Matiș

27 noiembrie, 19:30 - Realia (Bucureşti-Beirut)/ Farid Fairuz

18 septembrie, 19:30, Sala Stere Popescu

OUT OF ORDER

De, cu: Mihaela Dancs

Invitaţi: în curs de confirmare

VJ: Carmen Coţofană

Sunet: colaj muzical, fragment din “What is energy?” Odin Teatret.

Co-producţie: lorgean theatre, Asociaţia 4Culture şi WASP - Working Art Space and Production.

Cu sprijinul: Cullberg Ballet, Jardin d'Europe, Programul Cultura al Uniunii Europene, ZonaD, Paula Oneţ, Manuela Marcovici, Julien Trambouze, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

Solo-ul “Out of Order” a avut premiera de apartament pe 26 octombrie 2013 la lorgean theatre si premiera de scena in cadrul showcase-ului 2014 la Centrul National al Dansului Bucuresti. A mai fost invitat la ZonaD si la Festivalul Temps d'Images Cluj.

“De la începuturile sale până aproape în prezent, "Out of Order" s-a concentrat asupra epuizării fizice ca sursă de energie şi a energiei ca mod de comunicare. Azi, acest concert home made, îmi oferă un cadru generos pentru a regândi intensitatea: cum o construiesc, trăiesc şi transmit. Microfonul e încă acolo, la fel şi epuizarea.” Mihaela Dancs

“Ca multi alţi adolescenţi, mi-am dorit să devin star rock. A trebuit să găsesc tot felul de substitute pentru ca această dorinţă să se împlinească. Ce se petrece în timpul lui « out of order » m-a readus la starea aceea din adolescenţă, în care nu existau medieri între a visa şi a vrea.” Jean-Lorin Sterian

Mihaela Dancs dansează în Bucureşti, Londra, Timişoara, Veneţia, Praga, New York, Cluj, Cork, Viena, Stockholm, Tokyo etc. În 2010 şi 2012 primeşte bursa danceWeb (ImpulsTanz Vienna). Împreună cu Mădălina Dan iniţiază Şcoala de Vară Azuga. Momentan lucrează la o coregrafie de grup.

20 septembrie, 19:30, Sala Stere Popescu

DESPRE TANDREȚE

De: Andreea Novac

Cu: Andreea Novac şi Sorin Romanescu

Un proiect finanțat de Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău în parteneriat cu Centre de Creation Coregraphique TROIS C-L Luxemburg

Proiect realizat cu sprijinul Fundaţiei Gabriela Tudor în cadrul programului E-MOTIONAL Bodies & Cities / rezidențele ArtistNe(s)t şi al 4Culturesi Workshop Foundation, în cadrul Jardin d'Europe - proiect finanţat de Programul Cultura al Uniunii Europene

Spectacolul „Despre tandrețe” a fost creat în cadrul unor rezidențe la Luxemburg, Budapesta și București și a avut premiera în 2012 în cadrul Romanian Dance Platform, Explore Dance Festival. Ulterior a fost prezentat pe scena Centrului Național al Dansului București în cadrul Romanian Showcase 2013, festivalul Like CNDB 2014 și în stagiunea CNDB.

“Am creat “Despre tandreţe” pornind de la premize personale şi am ajuns la final să vorbesc despre tandreţea actului artistic. Eu aleg să mă arăt în situaţii care nu mă reprezintă sau care mă pun în dificultate, cu riscul de a eşua, să ofer gânduri şi emoţii personale, lucruri care îmi plac, un cântec, un dans sau singuratatea ultimului om de pe pământ. Oscilez permanent între real şi fictiv, între sincer şi disimulat, pe o muchie pe care nici eu nu o stăpânesc perfect. Şi aici se naște momentul dintre spectactori şi mine.” Andreea Novac

„[…] a băut vin cu cineva, a oferit morcovi şi flori, a dansat, s-a lăsat privită, criticată, s-a dezbrăcat, ne-a invitat în momentul acela în care visează să se transforme în altceva. A oferit o intimitate pentru care mulţi am venit nepregătiţi, n-am ştiut cum să o luăm, dacă să intrăm şi să ne lasăm pătrunşi de ea, o intimitate care a provocat, care a plictisit, fascinat sau dezgustat, o intimitate mai altfel decât avem parte în mod normal.”

Tataia - Tandrețe cu sau fără morcovi

Andreea Novac este coregraf şi performer. Trăieşte şi lucrează în Bucureşti. A studiat psihologia şi apoi coregrafia. Piesele sale “Dance a playful body”, “Pretend we make you happy”, “On tenderness” au fost prezentate pe scene naţionale şi internaţionale. Beneficiază de burse şi rezidenţe de creaţie în străinatate (Italia, Marea Britanie, Olanda, Luxemburg, Austria, Ungaria), burse pentru cercetare asupra mişcării în Italia şi trece, de-a lungul anilor, printr-un număr considerabil de ateliere de dans contemporan. Creează coregrafie pentru film şi teatru.

Preţ bilet: 25 lei întreg/ 15 lei redus (elevi/ studenţi/ pensionari)

Biletele se pot achiziţiona on-line de pe www.kompostor.ro sau cu 30 de min înainte de începerea spectacolului la Sala Stere Popescu, Bd. Mărăşeşti, 80-82.