Expoziţia de sculptură în pământuri arse - "Martor tăcut" - a artistului Aurel Vlad se va deschide joi, de la ora 19,00, la Galeria Galateea din Capitală.

"Dacă ar fi să mă gândesc la un material ideal pentru transpunerea sculpturilor mele, cred că acesta ar fi lava vulcanică. De multe ori, lucrările par a ţâşni dintr-un astfel de loc, iar lava nu ar face decât să le redea corpul adevărat. Dar pentru că aşa ceva nu pot încă, lucrez în materiale pe care le descopăr în jurul meu: pământ, lemn, piatră, hârtie, metal turnat sau laminat", mărturiseşte artistul.

Expoziţia va fi deschisa publicului până pe 10 octombrie 2015.

Născut în 1954, la Galaţi, sculptorul Aurel Vlad şi-a definitivat studiile la Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucureşti, Secţia Sculptură. Din 2005 este doctor în Arte Vizuale al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti cu teza "Gestul în sculptură, între expresie şi simbol", în perioada 2008 - 2012 îndeplinind funcţia de decan al Facultăţii de Arte Plastice.

Începând cu anul 1985 şi până în prezent, Aurel Vlad a participat la numeroase manifestări de gen din ţară şi de peste hotare, având lucrări în muzee şi colecţii particulare din România, Austria, Finlanda, Germania Grecia, Italia, Japonia, Olanda.