Programul editiei aniversare 2015 cuprinde concerte inspirate de taramul viselor si al visurilor, de culorile nostalgice ale amurgului si bucuria crepusculului, cu piese atent alese si reunite sub titluri sugestive: ”Journal of Dreams”, ”The Night Vision„, ”The Dreamers”, ”Il Sogno”, ”Spoken Dreams„, ”Mozart: Radiography of Dreams”.

Concertele tematice vor fi completate de obisnuita deschidere oficiala de la Palatul Cotroceni, cu atat mai onoranta prin faptul ca anul acesta SoNoRo este unul dintre cele 4 festivaluri aflate sub Inaltul Patronaj al Presedintiei Romaniei, doua Saloane muzicale cu artistii SoNoRo si invitati speciali precum criticul literar Marius Chivu sau Edmond Niculusca, presedintele A.R.C.E.N., un concert in premiera in Arad si un concert aniversar cu program surpriza, cu participarea celebrului violonist Gilles Apap, la Palatul Bragadiru din Bucuresti.

Alaturi de muzicienii binecunoscuti publicului SoNoRo vor concerta nume sonore ale muzicii clasice internationale precum pianistul Konstantin Lifschitz, violonistii Andrey Baranov, Anna-Liisa Bezrodny, Marc Bouchov, Alissa Margulis, Daniel Rowland, violoncelistii Alexander Bouzlov, Alexander Chaushian, Jan-Erik Gustaffson, clarinetistul Michel Lethiec, oboistul Ramon Ortega Quero, acordeonistul Srdjan Vukasinovic, duo-ul Lucian Ban si Mat Maneri, Cvartetul Casal si orchestra elvetiana Chaarts.

SoNoRo continua si anul acesta expansiunea internationala, printr-un concert extraordinar, organizat pe 30 noiembrie 2015, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, in renumita Carnegie Hall din New York. Pe langa piese de Gustav Mahler, Richard Strauss si Ernst von Dohnanyi, programul include si un aranjament pentru cvartet cu pian al ”Rapsodiei I”, de George Enescu. Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi gasit pe www.sonoro.ro, iar biletele si abonamentele pentru concertele din Bucuresti sunt disponibile la preturi promotionale pana la data de 28 septembrie 2015 prin reteaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, librariile Humanitas si online, pe www.eventim.ro. In perioada promotionala, preturile celor doua tipuri de abonamente pentru concertele din Bucuresti vor fi reduse cu 15%:

1. Abonament 9 concerte Bucuresti

400 lei pret intreg - perioada presale: 340 lei

200 lei pret redus* - perioada presale: 170 lei

2. Abonament 5 concerte Bucuresti

280 RON pret intreg - perioada presale - 238 lei

140 RON pret redus* - perioada presale - 119 lei

* Pentru elevi, studenti si pensionari, preturile abonamentelor sunt reduse la jumatate.

Infiintat in anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de camera in prim planul vietii culturale romanesti si a inclus scena muzicala romaneasca intr-o retea de festivaluri europene de inalta tinuta.

Pe langa parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel si Japonia, SoNoRo a concertat in unele dintre cele mai renumite sali din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim si Carnegie Hall din New York.

SoNoRo este un proiect cultural aflat sub Inaltul Patronaj al Presedintiei Romaniei.