webPR: SoNoRo Conac - concertele lunii septembrie

de     webPR.ro
Joi, 3 septembrie 2015, 14:49 Actualitate | Cultură

SoNoRo Conac - concertele lunii septembrie
Foto: webPR.ro
Circuitul SoNoRo Conac 2015 continua cu 5 concerte de exceptie in luna septembrie. Iubitorii de muzica de camera isi dau intalnire la Casa Boema din Cluj-Napoca (7 septembrie), Castelul Karolyi - Sala Cavalerilor din Carei (9 septembrie 2015), Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva (10 septembrie 2015), Colegiul National "Moise Nicoara" din Arad (11 septembrie 2015) si Primaria Sectorului 1 Banu Manta din Bucuresti (13 septembrie 2015). Ultimul concert din seria SoNoRo Conac 2015 va avea loc la Muzeul de Arta Timisoara Palatul Baroc in octombrie 2015.

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face numai pe baza de invitatie sau rezervare, in limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470. Pentru mai multe informatii si detaliile programului muzical va rugam sa vizitati: conac.sonoro.ro.

***

Despre SoNoRo Conac

In 2013, Asociatia Sonoro a pus bazele unui nou proiect - SoNoRo Conac- , care isi doreste, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din Romania, sa sugereze nevoia de respect, atentie si sprijinire a patrimoniului si a resurselor culturale extraordinare ale Romaniei. In 2014, SoNoRo Conac a desfasurat o serie de 11 concerte in cladiri de patrimoniu din toata tara, printre care Vila Dobrusa din Dragasani, Casa Avramide din Tulcea, Conacul Bellu din Urlati, Conacul Cuza de la Ruginoasa, Conacul Hagianoff ￯ Manasia,  Sinagoga din Bistrita, Castelul Corvinilor din Hunedoara si Conacul Hodoni de langa Timisoara. SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de camera spatiul originar, de natura intima, propice dialogului cultural si ascultarii active din partea unui public restrans. Acest proiect isi propune sa sensibilizeze opinia publica in ceea ce priveste multitudinea cladirilor de patrimoniu reabilitate - cladiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse in circuitul cultural.

SoNoNo Conac este un proiect initiat de Asociatia Sonoro, cu sprijinul partenerului principal - BRD ￯ Groupe Societe Generale si al Ordinului Arhitectilor din Romania.

SoNoRo este un proiect cultural aflat sub Inaltul Patronaj al Presedintiei Romaniei.

***

Sponsor principal: BRD ￯ Groupe Societe Generale

Parteneri principali: Ordinul Arhitectilor din Romania, Asociatia Arche

Masina oficiala oferita de: BMW

Parteneri: Illy, Avincis, Aqua Carpatica, Biblioteca Centrala Universitara "Mihai Eminescu" din Iasi, Fundatia Societatea de Concerte Bistrita, Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, Merci Charity Boutique, Muzeul National George Enescu "George Enescu" din Bucuresti, Catedrala Romano-Catolica din Alba-Iulia, Festivalul "Dilema veche", Viscri 125, Fundatia Mihai Eminescu Trust, Casa Boema, Crama La Salina/ISSA, Marrevolution, Centrul de Promovare a Turismului Cultural ￯Grof Karolyi￯, Directia de Cultura, Sport si Turism Carei Nagykaroly-Grosskarol, Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, Colegiul National "Moise Nicoara" din Arad, Centrul Municipal de Cultura si Primaria Arad, Primaria Sectorului 1 Bucuresti, Monumente Uitate.

Parteneri media: Romania libera, RFI Romania, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Esquire, 

Igloo, Zeppelin, Arhitectura, Arhitext, The Art of Living, designist.ro, HotNews.
Astra Film Festival 2016

VIDEO INTERVIU Ileana Birsan, critic de film: Daca nu ai un anumit background, toate filmele non-comerciale o sa ti se para de neinteles sau proaste

Criticul de film Ileana Birsan a discutat in cadrul unui interviu despre publicul cinefil din Romania, industria de filme documentare, dar si despre fimele romanesti aflate in competitie anul acesta la Festivalul de Film Astra. "Finantarea filmelor documentare… subfinantarea, mai bine zis, este o problema foarte reala si asta impiedica foarte mult intentia, curajul si motivatia documentaristilor de a se apuca sa faca un film documentar."
383 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică