Teatrul Nottara isi deschide stagiunea 2015-2016, cu spectacolul Calatoria, pe 4 septembrie

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 3 septembrie 2015, 10:39 Actualitate | Cultură

Calatoria, regia Gavriil Pinte
Foto: Teatrul Nottara
Vara s-a încheiat, cel puţin în calendare, aşa că actorii revin pe scena la intalnirea cu publicul. Teatrul Nottara anunta deschiderea noii stagiuni cu un spectacol în avanpremieră: Călătoria, după operele lui Constantin Abăluţă, regia Gavriil Pinte. Un spectacol inedit, care începe în Sala George Constantin, continuă într-un autobuz cu etaj şi are finalul la Journey Pub.

Călătoria, după Constantin Abăluţă

Ce să fie o elice căzută în curtea unui ceasornicar? Semnul eliberarii de frică. Dar când elicea e furată, odiseea căutării ei își duce personajele prin infern. Un bun prilej plin de umor si muzică, de a recupera timpul pierdut.
O altfel de odisee...

Într-o noapte, unui Ceasornicar îi cade în curte o elice. Omul e derutat. Dar e sfătuit să-şi îndure... elicea şi din acel moment nu se mai teme de nimic din ce ar fi să i se mai întâmple. Însă, la scurt timp, elicea îi e furată. De-atunci, Ceasornicarul începe să rătăcească prin oraş. Rătăceşte, rătăceşte şi nu mai nimereşte acasă. După mult timp se regăseşte cu Fiul său, şi el rătăcitor. Împreună caută drumul spre locuinţa lor de demult, spre locul/paradisul lor pierdut. Începe astfel o călătorie dificilă; cei doi trec din nou (înainte? înapoi?) prin punctele nodale ale rătăcirilor; sunt însoţiţi în această călătorie-terapie de un grup histrionic. Trec astfel, împreună, pe la cabinete speciale, ateliere modeste şi chiar pe la „baluri electorale”.

E o altfel de odisee... sau o trecere prin infern (unul deloc terifiant, dimpotrivă, umil)... sau o anamneză... o încercare de recuperare a timpului pierdut... o luare de bun-rămas? Cine ştie? Montarea pune spectatorul la încercare... cu convingerea că, el, publicul, e un musafir care are dreptul la propriile sale analogii, la deschideri reale spre propriul său imaginar. Spectacolul fiind unul... muzical, pe versurile nostime ale lui Constantin Abăluţă şi pe muzica originală a lui Ioan Dobrinescu, nu ar trebui să mire pe (mai) nimeni că ne trimite spre călătoria lui Orfeu. Şi toate acestea trebuie să se întâmple... ca Ceasornicarul să fie, într-un fel sau altul, salvat. Şi nu se ştie dacă asta e mult sau puţin. Scenariul alcătuit (de regizorul Gavriil Pinte), după proze şi câteva poeme (cele mai multe şi ele în proză) ale lui Constantin Abăluţă, le va aminti unora de umorul unui Daniil Harms sau al lui Urmuz-Demetru-Demetrescu-Buzău.

Distributia spectacolului:
Ceasornicarul - Ion Haiduc
Fiul Ceasornicarului - Ion Grosu
Bibliotecara - Anda Caropol
Pantofarul şi Şepcarul - Cristian Nicolaie
Prezicătoarea - Ioana Calotă
Audiometrista - Felicia Gozman Pinte
Reporteriţa 1 şi Albăstriţa - Raluca Jugănaru Grosu
Poştăriţa şi Reporteriţa 2 - Alexandra Aga
Kalid, bărbatul mut - Dani Popescu

Pentru data de 4 septembrie biletele s-au epuizat, dar mai sunt locuri la reprezentaţiile din 10 şi din 16 septembrie.


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

662 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri