Lucrarile a sase importanti artisti internationali vor fi prezentate, in premiera in Romania, la Institutul Cultural Roman din Bucuresti. Expozitia ”Les amis de Christian Paraschiv en Roumanie” isi deschide portile marti, 25 august 2015, la ora 19.00 in Sala Mare a ICR, din Aleea Alexandru nr. 38.

Les amis de Christian Paraschiv en RoumanieFoto: Afis expozitie

Lucrarile au fost realizate in aceasta vara in cadrul unei rezidente de creatie la Conacul Otetelisanu, iar ceea ce ii reuneste pe artisti este prietenia lor cu pictorul Christian Paraschiv, cel care, inainte de a se stabili la Paris in anii '80, a transformat radical arta experimentala romaneasca, orientand-o spre estetica internationala a postmodernismului.

Alaturi de Christian Paraschiv isi vor expune lucrarile francezii Thierry Cauwet si Jean Louis Magnet, artisti promovati in cadrul unora dintre cele mai importante colectii publice din Hexagon, Cristina de Santana, nascuta in Brazilia dar stabilita in Germania unde este extrem de apreciata de criticii de arta, Bogumila Strojna, ale carei lucrari sunt cunoscute in Europa, Statele Unite si Japonia, si Marin Gherasim, personalitate marcanta a culturii romanesti si unul dintre fondatorii gruparii 9 + 1.

Proiectul expozitional la care ICR este partener, prezentat de cei sase artisti pe care ii veti putea cunoaste la vernisaj, aduce in prim plan arta contemporana europeana sustinuta prin variate mijloace, de la pictura, instalatii, colaj si sculptura pana la interventii pe obiect.

In cadrul rezidentei de la Conacul Otetelisanu, artistii au reflectat la identitatea si cultura traditionala si au cautat ca, prin noi forme de expresie, sa valorifice aceste traditii, distilate, subtil, in lucrari originale.