Muzeul Literaturii Romane Iasi invita iesenii sa contribuie la scrierea istoriei orasului

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 20 august 2015, 15:21 Actualitate | Cultură

Memorii pentru comunitate
Foto: Muzeul Literaturii Romane Iasi
Muzeul Literaturii Române Iași lansează, începând cu data de 20 august 2015, proiectul Memorii pentru comunitate, inițiativã care face parte din planul de implicare al MLR în (re)construcția identitãții culturale a orașului.

Inițiatorii proiectului Memorii pentru comunitate își propun sã stimuleze recuperarea și valorizarea memoriei culturale și sociale locale, în vederea îmbogãțirii și nuanțãrii identitãții comunitãții, a cunoașterii și creșterii vizibilitãții contribuțiilor locale la schimbãrile socio-culturale majore.

Astfel, ieșenii sunt invitați sã propunã spre publicare în spațiul revistei Dacia Literarã, la Editura Muzeelor Literare (http://emliasi.ro/) sau pe site-ul instituției pagini de memorii, jurnale, amintiri, mãrturii, note de cãlãtorie sau corespondențã care se referã la trecutul mai apropiat sau mai îndepãrtat al orașului Iași și al ieșenilor, indiferent de domeniu. Proiectul este un apel adresat tuturor ieșenilor de a contribui la scrierea istoriei orașului.

„Un muzeu nu este doar un depozitar al trecutului îndepãrtat și clasicizat, ci și un vector de re-construcție identitarã. Cred cã mai avem multe de descoperit și reevaluat în privința contribuției Iașiului la istoria culturalã și socialã recentã, iar acest proiect se vrea un catalizator al memoriei colective pe toate palierele sale, de la cea a oamenilor simpli la memoria elitelor” a declarat Dan Lungu, directorul instituției.

Perioada de depunere a documentelor începe cu data de 20 august, iar transmiterea manuscriselor se va face prin predarea formatului fizic la secretariatul Muzeului Literaturii Române Iași (strada Vasile Pogor, nr. 4, Iași) sau în format electronic la muzeul.literaturii@gmail.com.

Documentele/manuscrisele vor fi evaluate periodic de o comisie de experți, iar rezultatele selecțiilor vor fi anunțate pe site-ul instituției www.muzeulliteraturiiiasi.ro


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation: Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de cei 200.000 lei disponibili prin programul StartUp Nation si pentru a-ti dezvolta afacerea

Ai primit un acord de acceptare in programul StartUp Nation. Care sunt urmatorii pasi? Cu ce costuri te vei confrunta pentru a te putea folosi de acesti bani? Mai intai trebuie sa pui in practica ideea de business castigatoare, iar apoi sa iti cresti afacerea. Pentru asta ai nevoie, in primul rand, de clienti noi, strategii adaptate la nevoile pietei si de un ochi atintit permanent asupra propriei afaceri si asupra pozitionarii tale in cadrul unei oferte adesea variate.

279 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri