Editia a V-a a Salonului de carte si muzica de la Casino Sinaia, ce se va desfasura intre 12-15 august 2015, se bucura de un interes deosebit, deoarece prilejuieste etalarea de produse culturale de valoare atat din partea structurilor de profil, cat si a invitatilor speciali.

In cadrul Salonului vor fi prezenti peste 40 de expozanti un grup compact fiind alcatuit din reprezentantii a 16 comunitati etnice: Uniunea Bulgara din Banat Romania, Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, Uniunea Croatilor din Romania, Uniunea Elena din Romania, Asociatia Italienilor din Romania RoAsit, Forumul Democrat al Germanilor din Romania, Uniunea Polonezilor din Romania “Dom Polski”, Asociatia partida Romilor Pro Europa, Comunitatea rusilor Lipoveni din Romania, Uniunea Sarbilor din Romania, Uniunea Democrata Turca din romania, Uniunea Ucrainenilor din Romania, Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania, Asociatia Macedonenilor din Romania, Uniunea Culturala a Rutenilor din Romania, Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania, informeaza organizatorii.

Din bogatul program de evenimente au fost selectate dansurile populare ale grecilor si ucrainenilor, melodiile la voce si chitara, precum si alte momente artistice ale polonezilor, duetul de muzica traditionala al rusilor lipoveni etc.

De la Salon nu va lipsi spectacolul lecturii si al evocarilor cu oameni de teatru, reprezentat de momentul cultural-artistic”Teatru, poezie, amintiri”, susținut de actorii Ioana Calotă (Teatrul Nottara), Julieta Strâmbeanu Weigel (Teatrul de Comedie), Profira Serafim (Teatrul Bulandra), Puiu Mărgescu (Teatrul Al. Davila, Pitești), si scriitoarele Coca Popescu si Elena Armenescu. Amfitrioni: Vasile Manta, regizor și Dinu Grigorescu (dramaturg, critic teatral, poet și jurnalist cultural).

Zilnic, sinaienii, in baza prezentarii CI/Buletin sau a carnetului de elev vor avea oportunitatea de a achizitiona orice carte cu reducere de până la 50%, valabila la cumpararea a cel putin 2 titluri. Totodata, vizitatorii vor putea castiga o carte/CD gratuit daca vor raspunde corect la intrebari de cultura generala legate de Sinaia, iar in foisorul din parc se vor lectura povesti pentru copii. Cel mai atent copil, dupa ce raspunde la intrebari despre cele citite, primeste premiu cartea respective.

Potrivit organizatorilor, editurile Corint, RAO, Humanitas, All, Orizonturi, Niculescu, DPH, Carminis, Integral, Marabooks, Editura MAI, Byton, Coloritoria, OSIM, Vacante la tara etc. vor fi prezente in cadrul Salonului de carte Sinaia 2015.

Evenimentul este organizat de Amplus International Ltd. si Primăria Sinaia, in parteneriat cu Departamentul pentru Relatii Interetnice al Guvernului Romaniei și cu Asociația Socio-culturala “Prahova Excelsior”

Program de vizitare: miercuri-vineri: 11.00-20.00; sâmbătă: 10.00-14.00

Intrarea publicului este liberă.